Vraag & Antwoord

Grafisch

wit als kleur: hoe?

Anoniem
Drifter
5 antwoorden
 • ik gebruik psp.
  moet voor een organisatie iets maken wat gedrukt moet worden op (nogal donker)geel papier, want dat is al jaren hun huiskleur.
  om een duidelijke plattegrond te kunnen maken zou men graag witte velden zien.
  mijn probleem: in alles gaat psp (maar ik neem aan ook andere programma´s) ervan uit dat je op wit papier drukt. dus schijnt in alles wat een beetje lichtere kleur heeft de ondergrond door.
  kortom: weet iemand een oplossing voor ´hoe stel ik wit in als kleur´ - en dus niet als het ontbréken van kleur.
 • een vierkant maken (rechthoek) ter grootte van je tekenvel

  deze met de witte kleur invullen en de andere delen hierop plaatsen
 • En dan gewoon witte inkt in je printer doen? Als een plattegrond niet duidelijk is, dan is het wel erg donker geel, en dan is gewone tekst eigenlijk ook niet leesbaar. Tijd voor een andere huispapierkleur. Een donkere "papierkleur" wordt doorgaans gemaakt door die kleur aflopend op wit papier te drukken, waarbij je vlakken kan openlaten die dan wit blijven, maar die techniek zou ik niet combineren met gekleurd papier omdat je dan altijd een klein kleurverschil zal zien.
 • Er bestaat wel witte inkt. Maar het kan wel eens een toer worden dat te vinden. En dan nog een printer die ermee overweg kan.
 • dank voor de reacties.
  de suggestie van sjouwer leek ook mij logisch, maar werkt zelfs tot en met lichtgrijs niet!
  hoofdprobleem lijkt te zijn: alles gaat uit van wit als basis voor afdrukken. er zou dus eigenlijk een printerinstelling moeten zijn waarmee je de printopdracht kunt ´converteren´ naar een anders gekleurde ondergrond.
  ik vrees met paulus en gerben dat een professional met een echte witkwast me te hulp moet komen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.