Vraag & Antwoord

Grafisch

Professionele opties voor geen geld

12 antwoorden
 • Ik heb op internet gezocht naar een gratis optie om zo goed als photoshop foto's te kunnen bewerken nu kwam ik op deze site uit met een aantal opties http://graphicssoft.about.com/cs/imageediting/tp/freephotoedw.htm Nu is mijn vraag aan jullie ervaren gebruikers welke kan ik het beste nemen om een beetje dezelfde feel en touch te als photoshop te hebben met ongeveer dezelfde functies en kwalitiet? Ik besef dat dit een vraag is die vaker voorkomt maar ik heb nog geen gericht antwoordt gevonden op mijn rijtje van 10 !
 • Je kunt denk ik gerust vergeten dat je een freeware programma vindt, wat ook maar in de buurt van photoshop komt.
 • En wat dacht je dan van [url=http://www.gimp.org/]Gimp[/url], is gratis en komt toch echt wel in de buurt van photoshop hoor.
 • Ja, dat wordt wel vaker beweerd. Maar als je dan mensen spreekt die echt met beide gewerkt hebben, dan valt Gimp toch wel vies tegen. Dus best een aardig programma, maar het komt echt niet in de buurt van photoshop. Maar er is natuurlijk niets wat TS tegenhoudt het eens te proberen.
 • De Gimp is, hoewel dat vaak wel wordt beweerd, ook nooit bedoeld als 'concurrent' van PS. Het is een beeldbewerkingsprogramma voor de Open Source gemeenschap die verder geen vergelijkbare prog's heeft daarvoor. Onder Win-OS zijn er voldoende andere pakketten die PS met meer of minder succes proberen te benaderen. Alle waar naar z'n geld, maar qua prijs/prestatieverhouding kan PS absoluut niet tippen aan de Gimp. ;) Gaat t om de centen, kom je met de Gimp een heel eind. Wil je een bijna perfect en supersimpel te begrijpen programma met de hoogst mogelijke kwaliteit en alle toeters en bellen zul je de knip moeten trekken: voor niks gaat alleen de zon nog op :P (Gimp ken ik, PS niet :P)
 • Voor mij is een heel belangrijk punt het echt goed bijwerken van kleuren en balansen van een foto. De toeters en bellen zijn voor mij niet nodig. Maar ik zal eens gaan kijken naar ps ellements, volgens de site van adobe heeft dit de opties die ik graag zie in een programma.
 • Ik heb er net zoveel ervaring mee, maar heb begrepen dat paint.net voor iemand die hobbymatig (en dus niet broepsmatig) foto's wilt bewerken, toch een aardig alternatief is.
 • Als het vooral om foto's gaat, kun je ook eens kijken naar photofiltre. http://www.photofiltre.com/
 • [quote:7b212b275c="gerben"]Ja, dat wordt wel vaker beweerd. Maar als je dan mensen spreekt die echt met beide gewerkt hebben, dan valt Gimp toch wel vies tegen. Dus best een aardig programma, maar het komt echt niet in de buurt van photoshop. Maar er is natuurlijk niets wat TS tegenhoudt het eens te proberen.[/quote:7b212b275c] Die mensen zijn waarschijnlijk de echte designers. in dat geval is PS inderdaad beter. maar voor huis tuin en keuken gebruik is Gimp toch beter (prijs/prestatie-verhouding ja! @M.V. Wesstein) overigens is het verleden tijd om the Gimp erop af te kraken op, dat deze bepaalde PS-elementen mist. Er zijn sinds korte tijd speciale PS plug-ins, zodat je de ontbrekende functies kan aanvullen! dus ben je niet echt een (professionele) designer, dan raad ik je zeker the Gimp aan. gr Peter
 • Het mag dan wel niet,, maar je kan de 30 dagen probeerversie van photoshop downloaden, en dan met Google naar een crack zoeken, zodat je het programma voor altijd kunt gebruiken. (of had ik dat niet mogen zeggen :lol: )
 • nee, en je mag al helemáál geen topics kicken ;)
 • Mivd, je solliciteert naar een ban.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.