Vraag & Antwoord

Grafisch

Wat is een goed fotobewerkingsprogramma?

6 antwoorden
  • Geachte medeforumleden. Ik ben op zoek naar een goed fotobewerkingsprogramma. Hoeft niet gratis te zijn, mag uiteraard wel. Budget: ongeveer 100 euro. Ik zelf denk aan Adobe Photoshop Elements, maar zijn er misschien betere programma's voor fotobewerking?
  • Ik weet niet wat photoshop elements precies mist tov z'n grote broer photoshop, maar over photoshop ben ik erg tevreden. Een ander veel gebruikt programma is Paint Shop pro, was eerst van Jasc maar is overgenomen door Corel. Ik vind het persoonlijk niet zo'n lekker programma om mee te werken, maar dat komt ook omdat ik al jaren photoshop gewend ben (ze zijn nu bij 9 en ik gebruik het al sinds 4).
  • Ik zou eerst the GIMP of GIMPshop proberen. Niet dat betaalde alternatieven per definitie slecht zijn, maar als 1 van de 2 bevalt, dan houd je zomaar 100 euro in je zak. GIMPshop is trouwens gewoon the GIMP in een ander (overzichtelijker?) jasje. http://www.gimp.org/windows/ http://www.gimpshop.net/
  • @Captain_Kansloos. Ik heb the Gimp inmiddels geïnstalleerd. Ik ga er mee aan de slag. Bedankt voor je tip.
  • Mocht je nog een ander gratis alternatief willen proberen: Artweaver. [url]http://www.artweaver.de[/url] thor2002
  • ik zelf heb adobe photoshop cs (8.0) < deze is wel duurder dan 100 euro. maar hiervoor heb ik een tijd met adobe photoshop elements 2.0 en 3.0 gewerkt,en die vond ik erg goed. (4.0 is nog beter zeggen ze, maar dat is natuurlijk best wel logish) Daarnaast heb ik sinds kort paint shop pro 7 (ookal is 10 alweer beschikbaar inmiddels) en die is ook best goed, hoewel ik photoshop toch nét iets fijner vind. (nadeel: paint shop pro is niet mac compatible, dus moet ik ermee op m,n pc werken) Tip! Zoek met Google nar 30-dagen probeerversie's van verschillende programma's kun je zelf even teste welke je het fijnste vind. Goed gratis alternatief is: photofiltre.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.