Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Indesign teksten exporteren

quiltyCT
4 antwoorden
  • Weet iemand hoe je teksten in een opmaak (met diverse tekstkaders) kan exporteren in een format, zodat deze daarna in Word kan worden geplaatst?
  • Van Indesign naar Word is de omgekeerde wereld. Indesign heeft een boel opmaakmogelijkheden die Word niet ondersteundt, dus denk ik niet dat als bewerkbare tekst exporteren mogelijk is. Wat je wel kan is bijvoorbeeld Indesign bestand exporteren naar pdf, en die pdf dan in Word plaatsen. Ik heb het even geprobeerd en op het scherm ziet het eruit dat word die pdf omzet naar een lage resolutie bitmap, geen idee of het ook zo print of niet.

    Vanuit Acrobat Pro is het ook mogelijk om een pdf om te zetten naar een Word document, maar ik betwijfel of er dan veel van je opmaak overblijft. Toch het proberen waard.
  • Juul,
    bedankt voor je bericht. Wat je voorstelt heb ik ook al geprobeerd en ook andere manieren om via PDF de tekst als geheel te exporteren. Quark Xpress heeft namelijk wel een Xtensie "export alltext", die het mogelijk maakt om dit te doen. Dus ik hoopte dat Indesign ook zo iets heeft.
  • Geen idee of Indesign zelf zo'n functie heeft, maar misschien bestaat er wel een plug-in voor zoals deze (het het niet helemaal bekeken maar in de beschrijving staat toch iets over text exporteren naar rtf)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.