Vraag & Antwoord

Grafisch

Indesign teksten exporteren

4 antwoorden
  • Weet iemand hoe je teksten in een opmaak (met diverse tekstkaders) kan exporteren in een format, zodat deze daarna in Word kan worden geplaatst?
  • Van Indesign naar Word is de omgekeerde wereld. Indesign heeft een boel opmaakmogelijkheden die Word niet ondersteundt, dus denk ik niet dat als bewerkbare tekst exporteren mogelijk is. Wat je wel kan is bijvoorbeeld Indesign bestand exporteren naar pdf, en die pdf dan in Word plaatsen. Ik heb het even geprobeerd en op het scherm ziet het eruit dat word die pdf omzet naar een lage resolutie bitmap, geen idee of het ook zo print of niet. Vanuit Acrobat Pro is het ook mogelijk om een pdf om te zetten naar een Word document, maar ik betwijfel of er dan veel van je opmaak overblijft. Toch het proberen waard.
  • Juul, bedankt voor je bericht. Wat je voorstelt heb ik ook al geprobeerd en ook andere manieren om via PDF de tekst als geheel te exporteren. Quark Xpress heeft namelijk wel een Xtensie "export alltext", die het mogelijk maakt om dit te doen. Dus ik hoopte dat Indesign ook zo iets heeft.
  • Geen idee of Indesign zelf zo'n functie heeft, maar misschien bestaat er wel een plug-in voor zoals [url=http://www.napsys.com/cfgindinfo.html]deze[/url] (het het niet helemaal bekeken maar in de beschrijving staat toch iets over text exporteren naar rtf)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.