Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

maken visitekaartje in PDF

Jan2000
9 antwoorden
 • Wil visitekaartjes laten drukken. Nu is het zo dat die drukkerijen ze graag aangeleverd willen hebben in PDF. Heb een logo ontworpen met the logocreator en kan dit logo opslaan in verscheidene bestandsvormen: PNG, TIFF, BMP, PDF, JPEG, GIFF. Ik importeer dit logo nu in adobe fotoshop elements 2.0 om daar het logo op de juiste maat te brengen en daar verder te bewerken in een venster dat precies de afmetingen heeft van een visitekaartje. Doe er wat tekst bij en kleur. Als ik het ontwerp dan uiteindelijk naar een PDF-bestand omzet en daarna print vind ik de kwaliteit slecht. Heb hiervoor ook visitekaartjes gemaakt in word en die zelf geprint en die waren beter van kwaliteit. Hoe kan ik de afdrukkwaliteit van mijn PDF bestanden vergroten? Doe ik technisch wat fout?
  Jan
 • als visitekaartjes in pdf moeten worden geleverd, zou je ze in inDesign moeten maken..

  Peter
 • Helaas heb Indesign niet tot mijn beschikking. Is er geen andere mogeljkheid?
  Jan
 • is het niet zo dat de drukkerij zelf de bestanden verkleind naar het juiste visitekaartje formaat?
 • Als je ze omzet naar PDF, kan je dan een kwaliteit (press ready) selecteren?

  t.
 • Werk in Photoshop elements 2.0. Voeg een logo in via thelogocreator en doe er dan wat tekst en kleur bij in Elements. Kies voor opslaan als…> Photoshop PDF. Dan krijg ik een scherm waarin ik de kwaliteit kan instellen: op maximaal 12 en Jpeg aangevinkt. En dan ok
 • PDF is gebaseerd op de Postscript standaard van specifieke printers die daar mee werken. Het voordeel voor de drukker is dat hij zich niet druk hoeft te maken over gebruikte fonts in het ontwerp. Is voor hem prettig. Heeft ie minder werk.

  Als je tekst van het kaartje van een gangbaar lettertype is kun je het misschien ook in een ander bestandformaat aanleveren.
  Ik zou dat even vragen aan de drukker.
 • Maar is er altijd kwaliteitsverlies bij conversie naar PDF?
 • [quote:973abe85e7="Jan2000"]Maar is er altijd kwaliteitsverlies bij conversie naar PDF?[/quote:973abe85e7]Dat hangt ervan af. Als jij kunt aangeven hoe die conversie precies gebeuren moet is kwaliteit zeker gewaarborgd. Kleurbeheer en comprimering van het bestand zijn daarbij cruciaal. Press Ready, zoals teacher hierboven zegt, of zoiets, het hangt van je software af.

  De meeste printers van servicebureaus werken op 300 dpi (in kleur). Maar als je dat niet goed vooraf kunt definiëren heb je uiteraard een probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.