Vraag & Antwoord

Grafisch

Lettertypes van logo's "overnemen"

5 antwoorden
  • Hoe kan ik van een logo, bijvoorbeeld Barclays het lettertype overnemen om er de tekst ABN-Amro van te maken, of andersom. En zo ook met andere logo's. Of is het gewoon een kwestie van weten wat voor een lettertype het is? ps. ik werk met Photoshop (cs2)
  • Barclays gebruikt een speciaal ontworpen letter ‘Barclays Sans Typeface’, gemaakt door Monotype. ABN (echte Hollanders he) heeft een gangbaar lettertype ‘Univers Condensed Bold’. Ik weet niet wat je van plan bent. Hou er rekening mee dat een geregistreerd logo beschermd is. Mag je niet zomaar gebruiken. (Alhoewel ik niet denk dat je je op bankzaken gaat richten. Maar toch, ze kunnen je gaan [i:aeb7379d7e]sue-en.[/i:aeb7379d7e])
  • Beetje fotoshoppen met Ajax-shirt :P Ivm mogelijke fusie ;) En wat betreft andere merken, is er een site waar allerlei verschillende fonts staan van bekende merken? Bedankt in ieder geval 8) btw: maar zo'n lettertype als dat van Barclays is dus niet zomaar te gebruiken voor word. Tenminste, op die site van Monotype staat in ieder geval niks over een eventuele download er van (niet zo gek natuurlijk...).
  • [quote:07006007f3="markwelleweerd"]btw: maar zo'n lettertype als dat van Barclays is dus niet zomaar te gebruiken voor word. Tenminste, op die site van Monotype staat in ieder geval niks over een eventuele download er van (niet zo gek natuurlijk...).[/quote:07006007f3]Is exclusief gemaakt voor deze bank ja. :) [quote:07006007f3="markwelleweerd"] En wat betreft andere merken, is er een site waar allerlei verschillende fonts staan van bekende merken?[/quote:07006007f3]Kijk hier 's rond: http://www.dafont.com/themes.php
  • [url]http://www.brandsofteworld.com[/url] kan je EPS afbeeldingen vinden van VELE logo's :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.