Vraag & Antwoord

Grafisch

Misschien een lastige vraag...

Anoniem
hww
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik weet niet hoe ik het kort in de titel kan zetten, maar wat ik eigenlijk wil is het volgende: ik heb een paar prachtige jpg-jes die ik tijdens mijn vakantie in new york heb gemaakt. Echter, nu had ik per ongeluk de datum / tijd registratie aangezet, zodat op elke foto nu een prachtige rode datum en tijd staat. Nu wil ik ze gaan afdrukken op A3 formaat maar wil uiteraard geen rode tekst erop.

  Hoe kan ik deze tekst verwijderen en tevens laten gebeuren dat het (een) programma automatisch aan de hand van de gegevens van de rest van het plaatje berekent wat de kleur van de vrijkomende pixels moet zijn?

  Ik kan me herinneren dat Photoshop zo'n functie had, maar is er misschien een wat gemakkelijker programma voor en zo niet, hoe heet deze functie in Photoshop?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.
  Groeten,
  Hww.
 • Voor zover ik weet moet je het manuel doen al zou ik me wel kunnen inbeelden dat bepaalde progs het aankunnen. Hoe gòèd ze het dan kunnen is een andere vraag.

  euh… 'enkele' foto's: over hoeveel spreken we hier ongeveer?
  (ik bedoel maar: als het er echt ènkele zijn en je kan niet aan zo'n prog geraken, wil ik het wel manueel voor je doen)
 • Photoshop kan m.b.v. een stempel functie naast liggende pixels over de datum en tijd heen stempelen. Dit zal denk ik niet automatisch lukken, je zult het dan handmatig moeten doen.

  In het Engels heet deze "Clone Stamp Tool". Klik met de Alt-toets ingedrukt op het gedeelte dat gekloond moet worden en stempel daarna op de datum en tijd. Let op, de kloon selectie schuift mee. Dat maakt het juist zo handig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.