Vraag & Antwoord

Grafisch

oplaan met behoud van exif-gegevens

5 antwoorden
  • Als ik in PainsShop Pro bestanden in een ander format opsla dan het oorspronkelijke format, bijv. ik bewerk een jpg-bestand en wil dat opsalaan als tifbestand, dan verliest het bestand zijn exif-gegevens. Is er een mogelijkheid om die naar in het nieuwe bestandsformaat mee te nemen? alvast bedankt, Leo
  • Alleen als dat formaat ook dergelijke gegevens kan bevatten. Tiff is al een vrij oud formaat, zou me niet verbazen als dat niet mogelijk is. Ik meen dat de kwaliteit ook beduidend slechter was dan jpeg? Mogelijk heb je meer geluk met png. Waarom overigens niet gewoon in jpeg? Dat is toch eigenlijk wel het aangewezen formaat voor foto's.
  • Bedankt voor je reactie. Ik gebruik tif omdat dat geen verdere beeld informatie (behalve dan die exifgegevens) verliest. Mocht ik later de foto verder willen bewerken ben ik met jpg bij ieder opslaan weer meer informatie kwijt. PNG neemt inderdaad de exifgegevens mee. Bedankt!
  • PNG is ook lossless. En sowieso altijd de originele foto's bewaren. Misschien moet je je ook eens verdiepen in raw formaten.
  • Ras, heb ik me al een paar keer voorgenomen, en ga ik ook besdlist een keer doen doen, maar moet ik meer tijd hebben. Overigens zie ik nu dat .png de exifdata niet mee neemt - Jammer! vriendelijke groet, Leo

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.