Vraag & Antwoord

Grafisch

Afbeelding vervagen

6 antwoorden
  • Ik wil een afbeelding vervagen, zodat deze als achtergrond kan dienen en er een tekst overheen kan worden gezet. Op Google gezocht en veel gevonden, wat niet op mijn vraag van toepasing is. PrintShopDeluxe heeft een dergelijke optie, maar werkt alleen op plaatjes uit de eigen bibliotheek en kan procentueel aangepast worden. Ik beschik over CorelDraw 11 en Photoshop 7. Heeft een van deze progjes een dergelijke optie? Ik moet het weten, heb het eerder toegepast, maar dit is een typisch gevalletje van bedrijfsblindheid.
  • Vervagen of verbleken? Wat heel aardig werkt in photshop, is er een witte layer overheen te leggen, en deze enigszins transparant te maken. Vervagen kun je doen met een gaussian blur.
  • Gerben, ik zal wel verbleken bedoelen. Zodat de afbeeldibg nog wel zichtbaar is, maar minder nadrukkelijk en dan de tekst er overheen.
  • in photshop 7 kan je toch gewoon de opacity van de layer aanpassen?
  • Coreldraw? Eenvoudig dan: tekening oproepen, masker maken van heel de tekening, masker knippen en gewoon terug plakken, dan rechtermuisknop: naar (zie plaatje) en daar met dit knopje naar links schuiven. [img:d737286257]http://i19.tinypic.com/6boj5nc.jpg[/img:d737286257] Nota: je plaatje blijft dan wèl in kleur. Als ik het doe ga ik het plaatje eerst converteren naar grijsschaal 8 bit en het daarna gaan vervagen. Enfin, je ziet maar... ps: het plaatje is wel van de corel 13, maar bij de 11 zal het nog wel soortgelijk zijn denk ik. succes !
  • Dank voor jullie reakties. Heb de layer van Gerben toegepast met succes. Ga ook met CorelDraw aan de gang. Wel ook met Corel Printhouse geprobeerd. Object selecteren, met schuifje schuiven, met behoud van kleur. Simpel, waar het niet, dat ik niet fatsoenlijk kon opslaan in de map naar keuze. Maar dat kan ook aan Printhouse liggen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.