Vraag & Antwoord

Grafisch

Foto als JPG overzetten naar mobiel

Anoniem
daand
4 antwoorden
 • Ik heb een leuke foto (JPG) die gemaakt is met een digitale SLR camera en die ik nu wil gebruiken als achtergrond op m'n mobiele telefoon (Samsung).

  De JPG is 3008x2000 pixels groot. Omdat m'n mobieltje zelf foto's maakt van maximaal 1600x1200 heb ik met IrFanView de te gebruiken foto verkleind en daarna opgeslagen.
  Maar als ik de foto kopieer naar m'n mobiele telefoon en de foto daarop open, dan wordt deze JPG anders behandeld dan de foto's van m'n mobieltje zelf. Als ik de eigenschappen bekijk dan zie ik dat de resolutie fout wordt weergegeven (1x0) en dat de kwaliteit onbekend is. Op deze manier kan ik de foto dus niet als achtergrond gebruiken.

  Ik heb geen idee wat ik verkeerd doe.
  Weet iemand misschien met welke instellingen je een JPG moet opslaan zodat m'n Samsung mobieltje ermee om kan gaan?
 • Als u de foto's eens opslaat met een resolutie van bijvoorbeeld 1024X768, en ze dan kopieert naar uw telefoon. Het zou kunnen dat het bestand te groot is, of dat hij niet overweg kan met het aantal pixel, ondanks dat de camera van de telefoon zelf wel 1600x1200 schiet.
 • Whmeeske

  Als je een foto wilt gebruiken als achtergrond voor je telefoon, dan moet hij een heel stuk kleiner zijn dan de 1600 x 1200 pixels of de 3008 x 2000 pixels die jij wilt gebruiken.

  Het schermpje van een telefoon is vaak maar honderd pixels breed en nog minder hoog.

  Zoek eerst eens op wat de afmetingen van je display is, heb je die dan kun je met het programma Xnview converteren naar het juiste formaat voor je telefoon.  Suc6

  http://www.xnview.com/


  Mike
 • Klinkt logisch, maar gaat niet helemaal op, want als ik een foto maak met m'n mobieltje op de maximale resolutie van 1600x1200 dan kan ik die foto daarna gewoon als achtergrond instellen. Je krijgt dan i.p.v. de hele foto een gedeelte van de foto te zien, wat dan waarschijnlijk wel overeen komt met de resolutie van het display.
  Ik ga nog wel even wat proberen.
  In ieder geval bedankt voor de reactie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.