Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Witte rand, exporteren illustrator

None
6 antwoorden
 • Ik heb vaak last van een witte rand om een afbeelding als ik deze laat exporteren vanuit illustrator(10.0). Opslaan als, safe for web, exporteren…. vaak blijft er een witte rand zichtbaar en ik weet niet hoe ik dat kan vorkomen. Iemand hetzelfde probleem of misschien een oplossing?

  Thx
 • Wat bedoel je presies met witte rand? een gelijkmatige omranding van bijvoorbeeld 2 pixels, hele grote vlakken wit, transparantie die niet werkt, of vlakken die er niet horen te zijn etc.
  Compressies als .jpg kunnen geen transparantie die maken dit dus wit, .png24 en .gif kunnen dat wel.
  AI slaat het hele werkveld op, als je kleiner dan dat werkt krijg je bijvoorbeeld ook witte ruimtes.

  Iets meer informatie is dus nodig willen we de oorzaak achterhalen.
 • Als ik de gemaakte illustratie opsla of exporteer als bijv. jpg lijkt het wel of de afbeelding niet strak wordt afgesneden maar aan een of meerdere kanten een richeltje wit laat zien. Soms aan een kant, soms aan meerdere, soms duidelijk te zien, soms slecht 1 px.
 • maak eens een document van 100 bij 100 px en zet daar een zwart vlak van ook presies 100 pixels op, en kijk dan is of hij ook een wit randje geeft?

  Druk bij je orginele illustratie is op ctrl+a en kijk is of er nergens een pixeltje staat buiten je afbeelding, of dat er ergens wat op het oog onzichtbaars uitsteekt
 • als je het weg saved als [b:010c161bc3]safe for web[/b:010c161bc3], kijk dan bij de optie "Matte:" en zet het op [b:010c161bc3]None.[/b:010c161bc3] dan moet het lukken. als het je afbeelding rondom brokkelig maakt
  zet dan de Matte op een kleur die overeen komt met de achtergrond kleur van je website.
 • Het lijkt erop dat je afbeelding niet tot op de exacte pixel wordt uitgevuld, maar op een fractie van een pixel aan de rand. En dit is waarschijnlijk wat je ziet.

  Je moet er dus voor zorgen dat je illustratie (van een bepaalde proportie) evenredig wordt verdeeld over dezelfde verhouding in pixels.
  Voorbeeld: Stel dat je een afbeelding hebt in een verhouding van 3:4 (altijd handig om duidelijke proporties te hanteren voor je ontwerp :wink: , je artwork moet immers een plek krijgen binnen de rest van een lay-out), sla het dan ook op in dezelfde verhouding in pixels, dus als 300 x 400 pixels, of 150 x 200, of 114 x 152, enz.

  Bovendien moet je een .ai document, welke je gaat gebruiken voor op het beeldscherm, ook exporteren in/vanuit RGB modus. Dus niet CMYK.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.