Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Bold italic is er een standaard?

None
5 antwoorden
 • Veel lettertypes hebben een bold en italic variant.
  Zo is er bijvoorbeeld voor arial :

  arial.ttf (normaal)
  arialb.ttf (bold)
  ariali.ttf (italic)

  Als je nu in bijvoorbeeld MS-Word op de "B" klikt wordt het arialb.ttf lettertype gebruikt.

  Nu zijn er veel true type fonts zonder deze aparte varianten.
  In MS-Word kan ik de "B" (vet gedrukt) wel gebruiken en maakt Word het stukje tekst vet gedrukt.

  Ik heb het pakket FontCreator waarmee ik een ttf font zonder de extra bold of italic varianten wil aanvullen. Met dit pakket gaat dit vrij eenvoudig en kan ik de tekens dikker maken of draaien en daarna opslaan. (ik heb ze specifiek als "los" ttf nodig)

  Nu is mijn vraag welke instellingen gebruikt Windows om een true type font dik te maken of te draaien zonder dat deze er werkelijk is?
  Zodat ik dit zelf ook zo kan instellen? (dus bijvoorbeeld rotatie hoek is 10 graden, of breede = breede + 20%)

  Iemand een idee?
 • Wat jij beschrijft heet font fauxing of style linking.

  Als een bepaalde style (bv een italic van een bepaald lettertype) niet is geïnstalleerd op de computer dan forceren sommige programma's (zoals Word) een fake versie van deze letter. Het is dus eigenlijk niet zozeer Windows als wel een Windowsprogramma dat voor deze ‘oplossing’ zorgt. Een Apple heeft hier geen ‘last’ van, de style is daar wel of niet op de computer aanwezig.

  Style linking lijkt misschien een voordeel van een Windows PC, maar dat is maar schijn. Als je bv gaat uitprinten zien de prints er vaak niet goed of heel anders uit, en dat is uiteraard heel frustrerend.

  Jouw plan met Fontcreator is misschien wel leuk voor een experiment, maar als kwaliteit en nauwkeurigheid het uitgangspunt is, moet je hier dus helemaal niet aan denken.
  Normaliter moet je er gewoon voor zorgen dat alle typefaces (zoals ze, althans in het Engels, officieel heten - dus de romans, italics, bolds, extrabolds etc.) netjes geïnstalleerd staan op je computer.
 • Bedankt voor je reactie, dat het er anders uit gaat zien dat weet ik.
  Daarvoor probeer ik dan ook een oplossing te vinden.

  Als ik weet welke parameters (flash in dit geval) gebruikt worden om een letterype feaux bold te maken kan ik dat in de onderliggende techniek op dezelfde manier ook zo doen.

  Mogelijk weet iemand hoe een programma (zoals Word of Flash) een lettertype "verminkt" tot deze bold of italic variant. Of mooier nog mogelijk is daar een standaard voor.

  Het eindresultaat is in PDF (waar de lettertypes in geplaatst worden) dus dat zou geen problemen voor weergave mogen opleveren.
 • Ik meen dat font fauxing ooit ontstaan was uit adobe's Multiple Master technology.

  Yep, zie http://www.emday.nl/publicaties/fonts/06_PS_MultipleMaster.html

  Zolang fonts niet embedded zijn in je PDF document kan weergave wel degelijk problemen opleveren, hangt natuurlijk van het font af.

  Nogmaals, in DTP wordt het sterk afgeraden vanwege de onvoorspelbare resultaten. … of course it's all your game! :wink:
 • Helaal top, bedankt! Ik ga het uitpluizen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.