Vraag & Antwoord

Grafisch

kan je zien of iets gephotoshopped is of niet?

Anoniem
Ali Jas
6 antwoorden
 • kijk het zit zo. ik ben nogal een fervent gamer, en ik zit ook regelmatig op gamefaqs. en samen met een vriend heb ik op PS3 een match gespeeld tegen iemand van dat forum.

  omdat die persoon op dat forum nogal veel liegt en altijd vertelde dat hij tegen iedereen kon winnen en weet ik veel. heb ik een foto gemaakt van de score, en op gamefaqs gepost. (hij had verloren) En nu claimt die dus dat het gephotoshopped is.

  het gaat om volgende foto:

  http://img267.imageshack.us/img267/2262/afb006vb9.jpg

  (het gaat trouwens om emailking, ik ben eevil-psycho en heb gewoon de match bekeken vanop een afstand zonder me te mengen)


  Kan je nu hier aan zien of die gephotoshopped is of valt dat niet te zeggen? Klinkt misschien vrij onnozel, maar iedereen op het forum wordt die persoon en z'n leugens nogal beu, en we proberen iedereen dan ook te overtuigen dat het een echte foto is.
 • Als je het bestand-zelf hebt, kan je de aanmaakdatum met de datum laatste wijziging vergelijken,
  maar ook dat is niet waterdicht.

  Ik denk dat het gewoon niet te bewijzen is. Wie goed kan photoshoppen (of anders grafisch bewerken) kan zorgen dat je het verschil niet ziet.

  Een meer overtuigend bewijs is een avi-tje maken van dee betreffende episode - al is dat ook niet waterdicht, maar da's veel moeilijker te 'behandelen'
 • ja, daar was ik ook al volop aan aan't denken.

  toch bedankt ! we zien wel wat we er nog aan kunnen doen :)
 • ermee 'leren leven' is ook een oplossing ? :lol: :wink:
 • Wat passer zegt, het is niet te bewijzen. Waar gephotoshopt materiaal wel vaak door de mand valt is extreem vergroten en kijken of patronen 'natuurlijk' doorlopen. Bijvoorbeeld ook eventuele JGP artefacten e.d. Dat heb ik met jou plaatje ook gedaan (rond de score en naam van de overwinnelijke), en ik zie daar geen vreemde verschuivingen in de patronen. Dus als het gefotoshopped is, dan is het verdomde goed gedaan!
  Dus dan kun je nog altijd daar over opscheppen ;-)
 • wel, ga allemaal eens zien op www.gamefaqs.com, bij het PS3 board, onder de games: Warhawk, Unreal Tournament 3, Haze en Killzone 2. kerel in kwestie heet W_R op het forum.

  echt niet meer leefbaar als heel het forum vol staat met topics over hem, of door hem gemaakt.

  maar goed gelukkig heb ik de "ignore" button gevonden en ook gebruikt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.