Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop vragen-topic

7 antwoorden
  • Zo, daar ben ik weer! ^^ Deze keer vragen met een klein beetje meer diepgang. 1.: Hoe kan ik half-doorzichtige letters in een afbeelding zetten. Gewoon gekleurd lukt me nog wel, maar doorzichtig dus niet. 2. Als ik de gradient tool wil gebruiken op twee verschillend geselecteerde plekken tegelijk, zegt het programma dat ik de afbeelding eerst moet rasterizen, hoe doe ik dit? Alvast bedankt!
  • 1. klik op de text layer ( waar "zo groei"staat ) en schuif de opacity regelaar terug. 2. klik rechts op de text layer ( waar "zo groei"staat ) en kies voor rasterize layer [img:b20e05c888]http://www.bewired.nl/images/photoshop/gras2.gif[/img:b20e05c888]
  • Hartstikke bedankt!!
  • Om niet teveel te spammen heb ik besloten de volgende vragen ook maar hier te stellen: - Als ik de zijkant van een foto eraf haal, wordt dat stuk wit (of de background-kleur) Hoe haal ik dat er dan ook weer af, zodat de foto zegmaar kleiner wordt? - Hoe draai ik een geselecteerd onderdeel? ( dus niet de hele foto, maar alleen hetgene wat ik met de "lasso-tool heb geselecteerd?) (is het overigens geen goed idee om een algemeen photoshop-topic te maken, of bestaat dal al?)
  • [quote:c0dbb8012c="flo123"]- Als ik de zijkant van een foto eraf haal, wordt dat stuk wit (of de background-kleur) Hoe haal ik dat er dan ook weer af, zodat de foto zegmaar kleiner wordt?[/quote:c0dbb8012c] hiervoor moet je de crop-tool gebruiken [quote:c0dbb8012c="flo123"]- Hoe draai ik een geselecteerd onderdeel? ( dus niet de hele foto, maar alleen hetgene wat ik met de "lasso-tool heb geselecteerd?)[/quote:c0dbb8012c] Selecteer het beeldelement dat je wilt roteren. Kies Bewerken > Transformatie > Roteren.
  • Top, bedankt!!
  • En daar is-ie weer! "Could not use the gradient tool because the content of the layer is not directly editable." Even wat toelichting: Ik heb een nieuwe afbeelding aangemaakt, met een zwart vierkant en daarin een rood vierkant. Er zijn nu dus drie layers: het rode vakje, de zwarte, en een background-layer. Wat kan ik nu doen p het rode vierkant te selecteren en te bewerken? Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.