Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Conversie-probleem

None
9 antwoorden
 • Ik heb voor mijn eigen bedrijf in MS Powerpoint een logo ontworpen. Als ik het logo print vanuit Powerpoint ziet het er perfect uit. Maar als ik het log opsla als een afbeelding, gaat de kwaliteit dramatisch achteruit. in plaats van gladde randen van de letters, wordt het erg blokkerig.

  De reden dat het logo in Powerpoint is gemaakt, is vanwege de samenvoeging van een stukje autocad met een lettertype dat alleen bij Powerpoint lijkt voor te komen.

  Wat ik wil is het logo in een plaatjesformaat, zodat het digitaal goed bruikbaar is, maar wel zonder kwaliteitsverlies.

  Vraag 1: welk formaat is hiervoor geschikt?
  Vraag 2: hoe krijg ik de afbeelding in dat formaat?

  Opslaan als Tif gaat niet goed. JPG, BMP en PNG zijn veels te blokkerig. Ik heb de print ook al ingescand in 600dpi, maar dan is het bestand vrijwel niet meer te bewerken (P4-2.8).
 • Zet het in powerpoint op het scherm, zo groot als je het wilt hebben. Druk de prntscrn toets, open een grafische editor (ifanview?), en voeg het in vanaf het clipboard (ctrl-v, paste).
 • afdrukken als pdf op de hoogste resolutie, van kun je met de grafische tool in Acrobat Reader elk stukje selecteren en copyen en in een grafisch programma pasten en opslaan in het format dat je wilt.
  Vergelijk het resultaat met de tip van Gerben wat het beste is….
 • Prntscrn werkt net zo beroerd als opslaan als jpg of bmp. Printen als PDF gaat uitstekend, maar daarna is het alsnog minder (maar opzich wel beter).

  Vandaag nog wat aan het zoeken geweest en op het volgende gestuit: http://www.print-driver.com/

  Doet het perfect, zij het dat bij de trial-versie een watermerk in het bestand wordt geplakt. In mijn geval is dat echter makkelijk op te lossen door iets aan het logo toe te voegen en het later weer in een bewerkingsprogramma eraf te knippen.

  Het programma is helaas nie techt goedkoop, maar ik overweeg wel om het aan te schaffen.
 • Wellicht is het downloaden van het gratis programma Paint.NET een idee. Dit is een meer geavanceerde versie van MS Paint, waarin je ook met lagen e.d. kunt werken. Paint is voor wat foto- en afbeeldingsbewerking betreft toch wel erg beperkt, met jouw problemen als gevolg.

  Een andere optie is het (ook gratis) GIMPShop, dat gebaseerd is op TheGIMP. Het leuke (en handige) van dat programma is, dat de meeste commando's en opties uit Adobe Photohhop er in verwerkt zijn en dat ook de interface zeer veel gelijkenissen vertoont. De handleidingen van Adobe Photoshop ('hoe bewerk ik een plaatje?') zijn dan ook vrijwel 1-op-1 toe te passen op GIMPShop.
 • Het lijkt me toch stug, dat als je het logo bijna schermvullend maakt, dan knipt met printscreen, en vervolgens plakt in een grafisch programma, dat het dan niet scherp wordt. Of powerpoint moet al heel slechte bitmaps maken. Je kunt het logo ook eens invoegen in een ander grafisch programma, en het daarmee overtekenen.
 • een bitmap logo integreren in je documenten is niet zo slim, een logo (zeker als je word gebruikt) neemt veel ruimte in qua bytes.

  Je kunt ook een versie van je logo maken die strakker is, dat wordt ook wel eens gedaan.

  Powerpoint afbeeldingen zijn gemaakt met vectoren. Hoe groot je het ook maakt, het blijft scherp. In tegenstelling tot plaatjes, als je een plaatje vergroot dan zie je op den duur de pixels. In Word en powerpoint zijn vector afbeeldingen wel uitwisselbaar dacht ik.
 • Maar als je het logo gaat gebruiken in briefpapier, ontkom je toch denk ik niet aan bitmap.
 • Je kunt vanuit PP exporteren naar WMF of EMF. Dat levert een vector plaatje op dat dus altijd scherp kan zijn.
  (Let op: Hoe omgegaan wordt met een vector bestand in een bitmap editor hangt van het programma af.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.