Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

extensie wijzigen van meerdere afbeeldingen

None
9 antwoorden
 • Ik gebruik als fotobewerkingsprog. PaintShopPro X2. Een afbeelding opslaan gebeurt met de extensie .pspimage. Een foto of afbeelding met deze extensie kan je niet per e-mail verzenden. Mede daarom wil ik alle afbeeldingen veranderen in extensie .jpg. Om dit handmatig te doen is een klus van meerdere uren. Mijn vraag is derhalve: is er een programma om in één keer een grote groep afbeeldingen van een nieuwe extensie te voorzien?
  Bij voorbaat dank voor alle tips, die kunnen helpen.
  Ton
 • Irfanview kan veel….
 • Dat betekent dus: eerst IrfanView installeren, dan alle beelden van PSP naar IV, extensie omzetten, beelden van IV naar PSP en IV deinstalleren, want dat heb ik verder niet meer nodig. Ik vind het wel erg omslkachtig. Is er echt geen andere manier?
  Ton
 • wat had je zelf….. hiervan dan van geprobeerd… :(
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=conversion+pspimage+jpg&btnG=Google+zoeken&meta=
 • Dat kan toch gewoon met een simpel commando?

  ren *.pspimage *.jpg

  Overigens is irfanview een heel handig programma, wat ik beslist niet meteen weer zou verwijderen.

  Kun je overigens psp niet zo instellen, dat ie jpeg bestanden met een .jpg extensie bewaart? Vind die .pspimage extensie namelijk wel vrij curieus. Of het is gewoon geen jpeg natuurlijk.
 • @gerben
  In de pspimage extensie worden alle lagen apart opgeslagen en kunnen dus stuk voor stuk worden gewijzigd. Na omzetting in jpg is er maar één laag en worden wijzigingen en bewerkingen een stuk moeilijker.
  Uiteraard kan je de afbeeldingen ineens als .jpg opslaan, maar ..zie hierboven.
  IrfanView zal best een handig programma zijn, maar 5 gelijksoortige progs. is me te veel van het goede.
  Dat commando, dat je voorstelde, moet dat worden ingegeven bij Uitvoeren?
  Ton
 • Dat kan. Maar als pspimage geen jpeg is, dan is dat natuurlijk zinloos. Kan psp niet in batch naar jpeg omzetten? Zoniet, dan lijkt me irfanview toch de enig aangewezen weg, aangezien die wel pspimage kan lezen, en aan batch conversie doet.
 • In PaintShopPro X2 kan je gewoon de batch funktie gebruiken voor het converteren naar jpg
 • Heb de raad van Amira en Gerben gevolgd en ben gaan zoeken naar Batchverwerking. Gevonden en toegepast. Werkt perfect. Bedankt voor de hulp.
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.