Vraag & Antwoord

Grafisch

formaat van een afbeelding snel aanpassen

9 antwoorden
  • Hallo, ik ben op zoek naar een programma waarmee ik snel een hoop afbeeldingen kan converteren. Ik heb namelijk een hoop foto's van mijn digitale camera die ik op mijn Zen mp4-speler wil zetten. Alleen zijn deze foto's nu nog erg groot, omdat ik ze met een digitale camera gemaakt hebt. Het liefst zou ik ze naar 320x240 pixels willen converteren allemaal. Wie kan mij helpen? Groetjes Jaap
  • [url=http://www.irfanview.com/]Irfanview[/url] heeft een 'batchmodus'.
  • [url=http://beeks.eu/FotoVerkleinen.htm] AJcompress [/url] is er een klein en handig progje voor, wel wat oud, maar doet goed zijn werk. Omdat het oud is heeft het een nadeel: als je op '>> Map' klikt, zie je ogenschijnlijk niets gebeuren, ik mis daar dan een vooruitgangsbalk want je zou zeggen dat er dan niets uitgevoerd wordt, maar toch gebeurt het verkleinen wel degelijk. Om zijn eenvoud verkies ik dit programma om mee te werken.
  • BDsizer http://www.idimager.com/?page=freeware
  • Om de keuze kompleet te maken: Pixresizer [url]http://www.download.com/PIXresizer/3000-12511_4-10607499.html?tag=mncol&cdlPid=10791772[/url] Gratis, volledige versie en eenvoudig..... wat wil je nog meer :wink:
  • er zijn genoeg. In photoshop is de mogelijkheid om een macro op te nemen. Start de opname, open een bestand en verklein deze tot het gewenste formaat. Bewaar deze. Sluit. Stop de opname. In het menu "batch" kun je deze macro dan toepassen op een hele map met foto's.
  • Hier nog één: [url=http://adionsoft.net/fastimageresize/]FastImageResizer[/url] Supersimpel in gebruik 8)
  • Image resizer van Microsoft, selecteer de bestanden en met R-muis kies voor resize naar die maat (320x240) en klaar... http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx
  • [quote:7262ad277f="WeBe"]Hier nog één: [url=http://adionsoft.net/fastimageresize/]FastImageResizer[/url] Supersimpel in gebruik 8)[/quote:7262ad277f]inderdaad, handig en snel - 'k heb die oude eruitgegooid en deze genomen. Thnx ! (al heb ik de andere niet geprobeerd en vermoedelijk doen die ook hun werk goed)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.