Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop CS3 onjuiste scherm dpi?

5 antwoorden
  • Ik heb net Photoshop CS3 onder Windows 7 geïnstalleerd, en geprobeerd een nieuw bestandje te maken. Als grootte koos ik A5. In eerste instantie zag het er goed uit, met mijn lineaal tegen het scherm klopte het goed. Toen keek ik echter bij de navigator rechts, en kwam erachter dat de zoom op 33,33% stond, en dat bij een 100% zoom het plaatje extreem groot bleek te zijn. Is dit altijd zo, of herkent PS mijn beeldscherm niet goed?
  • Is niet zo vreemd, want A5 heeft een standaardresolutie van 300 dpi in Photoshop (preset print). De zoomfunctie van de navigator relateert aan het aantal pixels van het bestand, niet aan de afdrukgrootte. Ofwel, bij 100 procent zoom komt elke pixel van de afbeelding overeen met precies 1 pixel op het beeldscherm. Gebruik Ctrl+R om de grootte in centimeters te zien, lineaal heeft totaal geen nut.
  • ja die rulers op het scherm heb ik al 8) daaraan heb ik het opgemeten met me 'fysieke' lineaal. Maar bedankt voor dit antwoordt, dat verklaart een hoop. Kan ik ook met een sneltoets ofzo zorgen dat Photoshop de afbeelding op ware grootte laat zien?
  • De toetscombinatie ctrl-alt-0 geeft een afbeelding op 100%. Navigator gebruik ik eigenlijk nooit, het vak onder 'info' geeft voldoende informatie over afmetingen. Dat pixelverhaal is inderdaad alleen van belang bij beeldscherm werken. Als je voornamelijk afbeeldingen maakt voor het scherm zou ik standaard de resolutie in pixel laten weer geven. Bij het aanmaken van een nieuw document (ctrl-n) kun je kiezen welk type afbeelding je wilt, zoals papier of web, photoshop toont je dan automatisch de juiste waarden.
  • ok bedankt ik denk dat hiermee zo'n beetje mijn photoshopvragen opgelost zijn... nu nog mooie plaatjes kunnen maken :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.