Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

klein bestand groter maken...

globus1
21 antwoorden
 • Goedemorgen!
  Ik heb een vraag waar ik zelf niet uitkom. Wellicht dat 1 van jullie mij kan helpen :roll:
  Ik heb een logo van bijna 1MB. Op zich groot genoeg voor de website, maar ik wil ditzelfde logo gaan afdrukken op posterformaat. Hoe kan ik zo'n JPEG/Tiffje opblazen zonder (al te veel) vervorming? Bestaat er iets van een programma waar dit mee kan? Of weet iemand wellicht een bedrijf die voor mij het logo kan herontwerpen, maar dan op groot formaat? :?
  Alvast bedankt voor de antwoorden!
 • [quote:ed95d92ffb="globus1"]Hoe kan ik zo'n JPEG/Tiffje opblazen zonder (al te veel) vervorming? [/quote:ed95d92ffb]
  Kort en bondig: je kan het niet. Vergroten is altijd ook de fouten en onnauwkeurigheden vergroten.
  Wil je echt iets met goed resultaat zal je moeten gaan in de richting van opnieuw ontwerpen.

  (wie kent er bedrijfjes?)
 • Zou je niet eerst bij je drukker informeren welke resolutie de afbeelding moet hebben om een net resultaat te krijgen?

  Zeker bij posters kan je met een veel lagere resolutie af dan drukwerk als folders/foto's, je bekijkt het immers van een afstand. Ga eens in zo'n bushokje kijken, van dichtbij zie je dat zo'n poster lang niet zo scherp is als dat je van een afstandje denkt.
 • Afhankelijk van hoe handig je bent en hoe ingewikkeld het logo is, kun je het natekenen met een vector-geörienteerd programma. De bitmap daarbij als achtergrond inladen.
 • Jen kan van onderstaande link een trial downloaden. Over het algemeen wordt het er niet mooier op maar je kan het altijd proberen. http://www.benvista.com/main/content/content.php?page=ourproducts&section=photozoompro_1
 • Is het logo eenvoudig te tracen naar vector? Maw; clean logo met strakke lijnen?
 • [quote:55d80ff3ea="gerben"]Afhankelijk van hoe handig je bent en hoe ingewikkeld het logo is, kun je het natekenen met een vector-geörienteerd programma.[/quote:55d80ff3ea]
  euh… ja … maar dan moet het wel heel eenvoudig zijn èn moet de TS iets van vectorprogs kennen (wat toch ook niet zo simpel is)

  [quote:55d80ff3ea="teacher"]Is het logo eenvoudig te tracen naar vector? Maw; clean logo met strakke lijnen?[/quote:55d80ff3ea]Dat zal natuurlijk de vraag zijn, als het maar wat effen vlakken betreft zal het geen probleem zijn, maar anders …

  (misschien hier eens een plaatje van je plaatje zetten?)
 • Geweldig, al die reacties! Zelf heb ik geen flauw idee wat men bedoelt met vector bestanden etc. Dus "effe proberen" is voor mij al gauw dagen werk. Ik moet immers eerst uitzoeken hoe dit uberhaupt werkt… :?
  Bij deze het logo: 191 kb groot….
  http://i29.tinypic.com/2i9gmwz.jpg
  Ik wacht weer in spanning :D :D
 • Je zou kunnen proberen de afbeelding via applicatie GIMP groter te schalen. Hoe je dat kunt doen staat onder andere uitgelegd in deze hyperlink Hoe te resize beelden die Gimp gebruiken.
 • Bekijk dit programma eens, dan weet je meteen wat vector-geörienteerd is.
  http://inkscape.org/download/
 • Als je 't mij vraagt zal het toch niet simpel zijn… Overzetten van bitmap naar vector gaat wel met progjes, maar om dan de fouten er te gaan uit werken, dat is volgens mij een ander paar mouwen.
 • Je bedoelt automatisch tracen zeker? Nee, dat is geen onverdeeld succes. Meestal heb je er dan nog meer werk aan, dan het opnieuw te tekenen.
 • Hmm, het lijkt echt niet zo makkelijk dus. :? Is er iemand die dit voor mij tegen betaling wil doen? :roll:
 • Kun je het logo hier eens neerzetten?
 • [img:bd344b135b]http://i29.tinypic.com/2i9gmwz.jpg[/img:bd344b135b]

  :lol:
 • 'k heb een progje dat nogal goed zo'n conversie kan doen, en dit is het beste wat uit de bus komt - het is wel een jpg van een eps - vertaald: een bitmapplaatje van een vector - omdat ik geen vectorplaatje hier kan neerzetten met Tinypic)

  [img:552a1d3232]http://i28.tinypic.com/j09wns.jpg[/img:552a1d3232]

  Je ziet dat een hoop nuances verdwijnen - je kan jouw plaatje met het geconverteerde gaan vergelijken.
  (let vb op de kleurovergangen in de grijze balk beneden)

  Moest iemand zin hebben er verder mee te werken, dan bezorg ik hem die eps wel.

  ps: sorry voor het scrollen door de grote plaatjes - maar als ik ze kleiner maak, krijg je een 'te goed beeld' van het laatste, merk je minder de fouten…
 • [quote:c710a894c0="Passer"]

  ps: sorry voor het scrollen door de grote plaatjes - maar als ik ze kleiner maak, krijg je een 'te goed beeld' van het laatste, merk je minder de fouten…[/quote:c710a894c0]

  een linkje is in zo'n geval ook nog een optie. :wink:
 • klopt, PS, 'k moet dan gewoon de IMG-tags weghalen, maar nu ziet iedereen direct wat het resultaat is en kan je in één scherm ook het origineel met het bewerkte gaan vergelijken. Anders moet je tweemaal gaan kllikken en zo. Daarom …
 • Passer! Vriend! :D

  Sjonge, wat leuk om te zien zeg. Dat het beeld een beetje anders wordt is niet heeeeel erg, want het idee blijft herkenbaar. Dat is al heel wat!
  Maarre, als ik de afbeelding nu opsla, dan blijft de zwaarte hetzelfde als het origineel. 199kB. En daarmee blijft het probleem bestaan dat ik het plaatje niet kan vergroten tot posterformaat. Of is dit opgelost als ik het plaatje via de mail zou krijgen? :roll: Ik hoop het: als dat zo is stuur ik je mijn mail via PB.
  Maar nogmaals: super dat je de moeite hebt genomen iets te proberen! Wordt zeer gewaardeerd!!! :P :P :P
 • Het bestand dat ik je laat zien is een bitmap die van een vector gemaakt is via een screenshot.
  Op het forum kan ik geen vectortekening laten zien, dus moest ik het terug omvormen tot een bitmapje en daarom is het zo klein en kan jij het ook niet vergroten.

  Stuur me je mailadres en ik stuur je het vectorbestand op (dat je dus wel kan gaan vergroten [u:c4c75d5f52]op voorwaarde [/u:c4c75d5f52] dat je er een vectorprogramma voor hebt. (wat ik betwijfel)

  Het vectorbestand is een eps-bestand en met vb windows-viewer krijg je het niet open.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.