Vraag & Antwoord

Grafisch

Burobladachtergrond op breedbeeldscherm.

4 antwoorden
  • Ik maak geregeld gebruik van foto's als burobladachtergrond. Digitale foto's, dus 3:4 beeldverhouding. Sinds ik op drie van de vier apparaten een breedbeeldscherm heb worden die foto's zijdelings uitgerekt afgebeeld. Hoe kan ik dat aanpassen, dus evt. twee zwarte balken op de zijkanten?
  • Zit niet veel anders op dan de foto's in een fotobewerkingsprogramma aan te passen aan de verhoudingen van het scherm. Wat ik meestal doe is boven en beneden bijsnijden, en dan de afbeelding dezelfde grootte geven als het scherm (bijv. 1920x1200 px) met 96 dpi. Het plaatje wordt dan stukken kleiner (minder belasting voor het os) en ziet er toch prima uit op het scherm.
  • Gebruik anders (zoals ik) de freeware-versie van [url=http://jamesgart.com/wallpaperchanger/]Wallpaper master[/url] - dan hoef je niks te doen, die doet het voor jou.
  • ga naar de instellingen voor bureaubladachtergrond en stel de achtergrond in op Centreren, dan rekt ie m niet uit en krijg je zwarte balken aan de zijkanten (kan ook aan de boven en onderzijde tevoorschijn komen wanneer de foto te klein is) dit is voor windows, andere besturingssystemen zal het wellicht anders gaan, maar het moet eenvoudig mogelijk zijn

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.