Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

[CS4] Batch CMYK conversie

None
2 antwoorden
  • Ik heb een verzameling jpg bestanden, zeer waarschijnlijk allemaal met rgb-profiel, en die wil ik omzetten naar een specifiek CMYK profiel.

    In Photoshop CS4 zijn dat de volgende handelingen:
      Bestand openen Edit > Convert to Profile… (bij Destination Space mijn CMYK-profiel kiezen) File > Save as… Na klikken op 'Save', moet ik weer een JPEG compressie niveau kiezen… *zucht* Bestand sluiten[/list:o:9e466708ad]Dit proces wil ik automatiseren, zonder enige invoer van de gebruiker (mijzelf dus). Welke techniek moet ik hiervoor toepassen? Ik denk dat droplets of actions in Photoshop niet handig zijn, want daarvoor moet ik zelf nog handmatig alle bestanden openen, en dat is vooral vervelend als het er heel veel zijn. Wat zijn de andere mogelijkheden? Misschien AppleScript, of Automator? Kan iemand mij misschien een beetje op weg helpen? Alvast bedankt, groet, en zo.
  • Photoshop kan een complete map in 1 keer omzetten, via menu File > Automate > Batch.

    Wel eerst de action maken, een naam geven en opslaan. Bovenstaande batch doet de rest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.