Vraag & Antwoord

Grafisch

Foto's zijn gewijzigd... Toch...?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik begin wat in spoken te geloven….:

  Een paar dagen geleden heb ik meer dan honderd (portret)foto's bewerkt:
  - van landscape naar portrait
  - van kleur naar sepia
  - een witrand toegevoegd

  Het meeste is met IrfanView gedaan, met een resultaat zoals gewenst.
  De foto's zijn vervolgens door mij op een CD gefikt en naar de Hema gebracht. Maar…..:
  Na invoeren van de CD bij de Hema zag ik in het overzicht op het scherm weer de foto's zoals deze oorspronkelijk waren: landscape en in kleur…!!
  Bij het selecteren van een willekeurige foto wordt deze "naar voren gehaald" (om de details te bekijken) en hier blijkt dat een afzonderlijke selectie wel correct wordt weergegeven: Portrait en in sepia…!!
  Waarom in het overzicht dan niet?

  Iemand die hier een logische verklaring voor kan bedenken?
 • ik weet niet hoe irfanview dat doet, maar het heeft wellicht iets te maken met een meegebrand bestand waarin de thumbnails bewaard worden, en dat je nog niet vernieuwd had vóór het branden?
 • [quote:8611f3de25="derkdejong"]ik weet niet hoe irfanview dat doet, maar het heeft wellicht iets te maken met een meegebrand bestand waarin de thumbnails bewaard worden, en dat je nog niet vernieuwd had vóór het branden?[/quote:8611f3de25]

  Nope…. Er is niets overgezet met fikken behalve de bewerkte foto's.
  Erg duister allemaal….
 • Het bestandje Thumbs.db dat Windows aanmaakt heb je misschien meegefikt, en dit was nog niet geupdate, terwijl de bestandsnamen hetzelfde zijn gebleven. Thumbs.db is een verborgen bestand, dus heb je misschien over het hoofd gezien en sowieso mee gekopieerd als je de hele map hebt versleept.
 • In jpeg bestanden zelf kan een thumbnail verwerkt zijn. Ik zou het echter wel vreemd vinden, als deze niet mee aangepast wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.