Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop Elements 7

11 antwoorden
  • Sinds kort zijn mijn nieuw geïmporteerde foto's in de Organizer van PSE 7 niet zichtbaar, maar verschijnen als miniatuur met een grijs vlak en daarin een zandloper. Bij aanklikken verschijnt de foto wel in het groot. Ook als ik de miniaturen via de schuifbalk vergroot veranderd (als er zich nog 2 á 3 op het scherm bevinden) het grijze vlak in de originele foto. Opnieuw installeren van de software geeft geen oplossing. Wie kan mij helpen?
  • Veel megapixels? Waardoor grote bestanden? De organizer van PSE schijnt een limiet te hebben.
  • Ali Jas Bedankt voor je reactie. Had ruim 4000 foto's in de Organiser staan. Heb als proef alles eruit gehaald en enkele foto's opnieuw geïmporteerd. Weer hetzelfde miniatuur beeld : grijs met zandloper. Dus het probleem ligt waarschijnlijk niet in het grote bestend?
  • Ali jas heeft het volgens mij niet over het aantal bestanden, maar over de grootte van de foto's zelf. hogere resolutie geeft meer pixels, dus zal photoshop (of ieder ander programma) er langer over doen om een voorbeeld te kunnen maken. Die zandloper geeft waarschijnlijk aan dat het programma bezig is om de foto te laden.
  • PepijnG Ook bij lagere resoluties hetzelfde probleem. Wanneer ik alle miniaturen in de Organizer zo klein mogelijk houd gebeurt er niets (grijs met zandloper) Bij langzaam vergroten staat onder telkens de tekst: "miniaturen worden gegenereerd" maar gebeurd er niets. Pas wanneer de schuifregelaar ongeveer 80% naar rechts is gegaan verschijnen de foto's wel.
  • John, misschien heb je wat aan deze info? http://kb2.adobe.com/cps/402/kb402760.html#main_maximumorganizer
  • Ali Jas, Zou best de oplossing kunnen zijn. Zal het komende week uitproberen. Laat dan uiteraard weten wat het resultaat is. Tot zover bedankt voor het meedenken. John Wood
  • de hyperlink was naar P.S.E. 5 en 6, vraagsteller heeft het over 7.0 : ben benieuwd. Anders opnieuw installeren?
  • [quote:8f10dd6887="John Wood"]Sinds kort zijn mijn nieuw geïmporteerde foto's in de Organizer van PSE 7 niet zichtbaar, maar verschijnen als miniatuur met een grijs vlak en daarin een zandloper. Bij aanklikken verschijnt de foto wel in het groot. Ook als ik de miniaturen via de schuifbalk vergroot veranderd (als er zich nog 2 á 3 op het scherm bevinden) het grijze vlak in de originele foto. Opnieuw installeren van de software geeft geen oplossing. Wie kan mij helpen?[/quote:8f10dd6887] Ik werk met Photoshop Elements 7 (PE7) en heb inmiddels hetzelfde probleem als John Wood. Ik koppel dat aan het feit dat ik sinds kort met de Windows 7 64 bit-versie werk. Twee weken geleden heb ik namelijk door middel van een schone installatie Windows 7 32 bit vervangen door Windows 7 64 bit. Onder de Windows 7 32 bit werkte PE7 zoals het hoort te werken. Geen probleem. Sinds de installatie van de 64 bit-versie kan de organizer van PE7 het fotobestand niet meer vinden en toont het de grijze miniatuur met vraagteken. Het betreft hier dan alleen nieuw opgehaalde foto’s op welke wijze dan ook. De reeds in de catalogus van de organizer opgenomen fotobestanden hebben gewoon verbinding en worden getoond en kunnen bewerkt worden. In andere software zoals Windows Live Photogallery, de Windows Verkenner, ViewNX2 (van Nikon) is er geen vuiltje aan de lucht. Het vreemde is, dat als ik de nieuwe foto’s op een externe harde schijf plaats de organizer wél de foto’s op de juiste wijze behandelt, zichtbaar maakt en ze bovendien bewerkt kunnen worden. Ik kan er de vinger niet achter krijgen waarom. Een dergelijk verschil in afhandeling vind ik eigenlijk niet logisch. Ik heb fanatiek gegoogled, de diverse relevante websites afgestruind, maar ben het probleem zelfs niet tegengekomen. Ook niet op het HCC-forum. Tot nu hier op het ComputerTotaal forum. Ik kan er ook nog aan toevoegen dat ik via Adobe de 7-versie geupdated heb tot 7.0.3. Maar het heeft niet geholpen. Ik denk dat PE7 op een of andere manier niet goed overweg kan met de 64 bit-versie. Op de website van Windows staat een geel driehoekje bij het gebruik van de PE7 met de 64 bit-versie. De informatie van de link, die hier eerder in de ketting werd vermeld, werkt niet voor PE7. Het geldt voor de voorafgaande versies van PE. Er wordt naar het register verwezen, maar voor PE7 staat er in die sleutel geen verwijzing naar PE7. Ik denk ook niet dat het aan de grootte van de pixels ligt, want je moet wel heel grote foto’s met misschien wel een Hasselblad genomen hebben wil je daaraan komen. Voor amateur-fotografen lijkt me dat nauwelijks aan de orde. Op het HCC-forum heb ik het probleem ook beschreven, maar tot nu toe geen reactie. Ik ben bang dat het er op neer komt dat er een upgrade naar PE9 gedaan (d.w.z. kopen) moet worden. Aangezien er al een tijd niet meer op dit forum is gereageerd, ben ik benieuwd of John Wood er inmiddels al uit is.
  • Heb nog geen gelegenheid gehad om e.e.a uit te proberen, maar laat als het zover is zeker iets weten.
  • Hier een aantal FAQ's en ook een tooltje. Geen idee of het helpt of werkt, doe zelf niets met PSE. http://www.johnrellis.com/psedbtool/photoshop-elements-faq.htm http://johnrellis.com/psedbtool/ Anders kan je expert Ellis ook nog zelf benaderen op het adobe-forum, zoals hier: http://forums.adobe.com/message/1490318#1490318 He's the man. Succes.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.