Vraag & Antwoord

Grafisch

Even voorstellen

Anoniem
J-P Le Conte
5 antwoorden
 • [b:20d8c7e5b0]Even kennismaken[/b:20d8c7e5b0]
  Ik hang welliswaar al bijna tien jaar op dit forum rond, maar sinds enkele dagen is dat als mod van dit subforum. Teacher, die de boel hier jarenlang keurig op orde heeft gehouden (waarvoor mijn universele dank) heeft zijn handen nu meer vrij voor andere subfora.

  Zelf ben ik een gewezen telecom engineer en sinds kort ben ik ZZPer en bouw ik websites voor kleine ondernemingen.
  Geheel tegen de werkwijze van de 'grote jongens' in, moet ik dus alles zelf doen aan een website. Frontend developen, HTML'en, PHP'en, koffie zetten, SEO, grafisch bewerken, ik doe het allemaal zelf.

  En zie daar mijn raakvlak met grafisch. Het zit dus voor een groot deel in het webgebeuren. Ik vind het ook leuk om gewoon voor de lol bij wijze van challenge een afbeelding te bewerken, maar sinds ik voor mezelf werk en mijn werkweek met 20 uur omhoog is gegaan heb ik daar wat minder tijd voor.
  Tot zover de kennismaking.

  [b:20d8c7e5b0]En dan nu mijn oproepje(s) aan de rest van het forum,[/b:20d8c7e5b0]
  want jullie zijn toch degenen die dit forum tot een succes kunnen maken.

  Ik kom hier regelmatig dezelfde vragen tegen. "Hoe verklein ik alle afbeeldingen in een map in één keer?", "Hoe maak ik thumnails?"
  Het lijkt me handig om daarom een Frequently Asked Questions sticky te maken, en eventueel een "Howto"
  Mijn oproep aan jullie is dus om het te melden als je ideeën hebt over vragen die in de FAQ kunnen (liefst met het antwoord erbij ;-)) en mocht je korte handige howto's hebben liggen of willen schrijven, stuur het in grote getalen naar mij.

  Je kunt me een PB sturen, maar je mag het ook in deze topic gooien.
  Ik laat deze topic voor nu even sticky staan. Zodra er voldoende materiaal beschikbaar is zal ik deze 'un-stickiën' (heet dat zo?) en nieuwe sticky's toevoegen met de betreffende FAQ en Howto's

  Ik speel ook met de gedachte om hier in de toekomst af en toe eens een challenge te starten (in dierbare herinnering aan grafische oer-mod J-P LeConte). Dus mijn begeleidende vraag is: iemand ideetjes voor een leuke challenge?
  Overigens is het starten van challenges natuurlijk geen alleenrecht van mij. Aarzel niet en gooi je idee het forum op.

  Reageert in grote getalen! ;-)
  Bedankt voor jullie aandacht,
  Gooly
 • Allereerst: veel plezier en succes als moderator. :)

  Ik heb niet direct dingen op de plank liggen, maar ik denk dat het goed is om vast een lijstje te hebben van handige howto's. Eerste aanzet (vul vooral aan):
   [*:17e3528365]Hoe verklein ik alle afbeeldingen in een map in één keer? [*:17e3528365]Hoe maak ik thumnails? [*:17e3528365]Handige laagdrempelige programma's (denk aan Irfanview, Paint.net) [*:17e3528365]Handige geavanceerde programma's (denk aan GIMP, Inkscape) [*:17e3528365]Hoe maak ik een gradiënt? [*:17e3528365]Hoe maak ik een afbeelding transparant? [*:17e3528365]Wat is (het nut van) een vectorenbestand? [*:17e3528365]Hoe kies ik de juiste bestandsindeling?[/list:o:17e3528365]Dit is wat ik zo 1-2-3 kan bedenken. Vast niet compleet, dus vul vooral aan. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
 • Bedankt voor deze bijdrage. Zelf kwam ik maar tot vraag 4 :-)
 • Gefeliciteerd Gooly! :)

  Met een sticky als deze maak je in ieder geval een goede start!

  Mijn excuses voor de wat late reactie. Ik heb je mail direct gelezen maar heb hem vanwege de drukte opzij gelegd om hem goed te kunnen beantwoorden. Dus hierbij, mijn bijdrage aan je oproep!

  Ik kan me goed herinneren dat we vanuit de 'harde kern' de boel hier draaiende hielden. Het forum bleef in beweging en zo ook alle topics. Ik weet dus niet hoe het er hier nu aan toe gaat maar wees royaal! Open zelfs voor kleine simpele vragen een topic. Je zult zien dat er discussie ontstaat en er vanzelf een hoop waardevolle info boven komt drijven. Deel je werk! Geef elkaar feedback en laat zien waar je mee bezig bent.

  Dat zou de challenge moeten zijn! :)

  Ik druip weer af naar het Apple forum. Ik heb inmiddels een Mac en voel me hier toch iets minder thuis. ;)

  Edit: Ik vond deze nog ergens op zolder. Een challenge waarbij we het forum als ondergrond gebruikte voor korrelige gif plaatjes:

  [img:7adb9b0fc7]http://www.leconte.nl/tijdelijk/jpcit.gif[/img:7adb9b0fc7]
 • JP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.