Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Blender 2.57 Render met kleur

thedjdoorn
7 antwoorden
 • Ik moet uitnodigingen vooreen presentatie-avond maken en ik moet wat voorbeelden maken. Leuk natuurlijk, ik heb ook al wat gemaakt, maar ik krijg de kleur er niet in.
  Ik heb twee ontwerpjes gemaakt onder het dambordachtige tabblad aan de rechterkant van het scherm.
  De ene als achtergrond en de andere als tekstkleur. Maar als ik op Render klik krijg ik een zwart-wit afbeelding.
  Wie helpt mij uit de brand?
 • Ik heb geen blender 2.57, maar blender 2.48, maar het zou in principe gewoon moeten werken;

  Je zorgt dat je in 'edit mode' bent > Dan zorg je dat je 'edit' hebt aangeklikt (sneltoets F9) (Het vierkantje wat bestaat uit een soort van lucifertjes) > Dan zie je daar ergens 'Link and materials' staan. > Onder 'Material' kun je op 'New' klikken. Je maakt dan een nieuw material aan en kunt een kleur kiezen.

  > Dan selecteer je in je model het vlak/gedeelte dat je gekleurd wilt hebben > Vervolgens klik je onder vlak bij de knop 'new' op 'assign'. Je geeft dan aan dat de kleur die jij hebt gekozen op het geselecteerde vlak wilt hebben. Daarna kun je gewoon renderen, met de kleur erop.

  [img:94338acb9b]http://i56.tinypic.com/2vjzbqu.png[/img:94338acb9b]

  Zoals ik al zei weet ik niet of het hetzelfde is in de andere versies van blender. Sowieso zal de balk waar ik het over heb aan de zijkant staan, maar dat begrijp je wel denk ik.
  Verder ben ik ook niet echt geweldig in het uitleggen van dingen, maar ik hoop dat je er toch iets aan hebt!
 • Of begrijp ik het nou helemaal verkeerd… Volgens mij wel.
 • Het werkt niet!
  Als ik de tekst selecteer, edit mode aanzet, een kleurtje maak in het dambordvormige tabblad in het bovormige tabblad daaronder, krijg ik nog steeds: zwarte achtergrond, witte tekst.
 • Heb je het al geprobeerd met de methode die ik omschreef?
 • Ja, dat heb ik gelijk gedaan, maar als je een object wilt kleuren moet je in het dambordachtige tabblad een kleur maken voor een object en in het object kun je dan een vooraf ingestelde kleur kiezen. Wat ik eerst had gedaan was een tekstkleur maken, maar die kon niet met het tekstblok gecombineerd worden omdat dat een object is.
  Misschien dat ik het nog op het blender forum moet vragen.
 • Goed, ik heb even de nieuwe versie gedownload, en het lukt met wel om een kleur toe te voegen aan tekst, namelijk als volgt;

  Je moet niet het dambord tabblad hebben, maar juist het tabblad dat er links naast zit. Je selecteerd gewoon je object, en kunt dan een kleur toevoegen die je wilt, en vervolgens gewoon renderen in die kleur. Hieronder de plaatjes:

  [img:cd19471cfd]http://i54.tinypic.com/2vttg9k.png[/img:cd19471cfd]
  Kleurinstellingen

  [img:cd19471cfd]http://i53.tinypic.com/23kt3ed.png[/img:cd19471cfd]
  Gerenderd

  Ik hoop dat het nu lukt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.