Vraag & Antwoord

Grafisch

Fototitel wijzigen

6 antwoorden
  • Heb een nieuwe fotocamera. Loop tegen een probleempje aan. Bij mijn vorige camera kon ik met het bijgeleverde programma de nummering aanpassen van de foto's. Ik gebruiky=te als instelling YY-MM-DD001 en dat werd op alle foto's die ik binnenhaalde automatisch toegepast. Met de nieuwe camera van hetzelfde merk kan dat niet in het bijgeleverde programma en in het oude programma wordt de camera niet herkend. In verkenner staat de foto vermeld als: DSCF0001.JPG. Is er een programma, dat bij het importeren, of achteraf de titel gewijzigd kan worden in YY-MM-DD gevolgd door het fotonummer. En zoals in mijn votige programma, dat de teller op elke nieuwe dag bij 001 begint? En vervolgens ook doornummert. Mijn nieuwe camera is de Fujifilm HS20, het oude model was de S5600 van Fujifilm. Alvast dank voor het meedenken!
  • Irfanview, kiezen voor batch verandering van namen (heet het geloof ik), je kunt kiezen voor allerlei formats, dus ook die van jou.
  • Dank voor je reaktie. Maar dit lost mijn probleem niet op. Ik kende deze optie niet binnen Irfanview, had mij al van enkele andersoortig programma's voorzien. Maar allemaal met hetzelfde manco, in de nieuwe naam niet de datum waarop de foto gemaakt is, maar de huidige datum, die dus ook op de PC staat. De oude software gaf de mogelijkheid, om de datum van de foto met nummering toe te voegen aan de beschrijving van de foto. Dat gebeurde meteen bij het importeren van de foto's vanaf de camera. Maar dat werkte niet bij de nieuwe camera. De daarbij geleverde sof(t)ware is nada. Mogelijke oorzaak, de oude camera werd in Verkenner gezien als een schrijfstation, de nieuwe camera staat zonder verdere toevoeging als apparaat in het rijtje. Het zou mij geen probleem zijn, om de fotobestanden eerst op mijn HD te moeten zetten, alvorens te kunnen herbenoemen.
  • ik doe al jaren met af5 renamer de naam van de fotoos in batch veranderen naar datum van opname. het heet daar creationdate http://www.fauland.com/af5.htm
  • Dank Derk. Ik heb het programma binnengehaald en doet nog het meest, wat ik wil. Dus hier doe ik het voorlopig mee. Maar ik blijf openstaan voor andere opties. Rechtstreeks vanaf de camera en dan ook nog alleen de nieuw gemaakte opnames importeren, dat zou helemaal mooi zijn. :)
  • Je zou [url=http://www.bulkrenameutility.co.uk/Download.php]Bulk Rename Utility[/url] eens kunnen proberen. Hieronder een gedeelte uit de manual over "Auto Date": "Auto Date This allows you to prefix or suffix the filename with a variety of dates - the date that the file was created, modified, or accessed, and also with the current date. Useful for pictures! The date can be added in 9 different formats, some of which also include the modification time. You can also specify the characters you would like placed between the date/time and the existing filename (the Sep field) and the character to place between the different date/time segments (the Seg field). e.g. a format of DMY, with a Seg field of "-" would give a date of (for example) "25-01-03". The "Cent." flag is used to indicate whether or not you would the year to be represented with two digits or 4 digits."

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.