Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Welk foto bewerkingsprogramma raden jullie mij aan?

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik wil graag een fotobewerkingsprogramma op mijn laptop installeren. Weet iemand een goed gratis programma dat ik kan downloaden?

  Daarnaast hoe denken jullie over het nieuws dat Instagram al je foto's kan gaan gebruiken als je dit aanhoudt? Ik zit er sterk aan te denken om Instagram weg te doen. Wat zijn jullie gedachtes hierover?

  Alvast bedankt!
 • Wellicht zou je het kunnen proberen met Photoscape. Zie dit computertotaal artikel hierover http://computertotaal.nl/software/26321-photoscape-3-6-2.html
  Een andere mogelijkheid is Gimp http://computertotaal.nl/software/23243-fotobewerking-met-gimp.html
  Over Instagram heb ik niet echt een mening. Had je het laatste artikel daarover al gelezen http://computertotaal.nl/internet—netwerken/30052-instagram–nieuw-beleid-is-verkeerd-begrepen-.html
 • Instagram heeft zojuist bekend gemaakt dat het de wijzigingen waar zo veel ophef over is weer gedeeltelijk ongedaan maakt.
  De 'oude' situatie wordt dus hersteld.
  Lijkt me een soort van "kat in nood sprong". Via de diverse fora heb ik begrepen dat veel mensen hun account meteen volledig hadden gewist naar aanleiding van de gewijzigde voorwaarden.

  ECHTER: Instagram houdt wel nog de mogelijkheid open om in de toekomst wijzigingen aan te brengen.
  Dit vond ik op een site over een gesprek met een van de bazen:

  "Na een eerdere verklaring waarin de ceo zei naar de feedback te luisteren, meldt Instagram nu besloten te hebben de [b:263e2fe3d3]controversiële[/b:263e2fe3d3] passage van de nieuwe algemene voorwaarden terug te draaien.
  Zo zei Instagram-ceo Kevin Systrom: "We passen de advertentiesectie weer aan naar de originele versie die van kracht was toen we de dienst in oktober 2010 startten",[b:263e2fe3d3]De overige wijzigingen van de voorwaarden blijven wel gelden.[/b:263e2fe3d3]"
  De topman zegt in de toekomst geen toestemming te gaan vragen om mogelijke advertentiediensten te introduceren die nog niet ontwikkeld zijn. [b:263e2fe3d3]Wel gaat Instagram de tijd te nemen om de plannen uit te werken en aan gebruikers uit te leggen hoe het advertentiemodel gaat werken.[/b:263e2fe3d3]"


  Het zou me dus niet verbazen als in de toekomst er op een slimme manier aanpassingen plaats vinden die Instagram de mogelijkheid bieden om over de rug van de gebruikers geld te verdienen.
 • Kijk eens naar pixlr http://pixlr.com/editor/
  Gratis en je hoeft niets te installeren en anders is inderdaad de Gimp een goede keus.
 • Bedankt voor de links ik zal er eens naar kijken en het gaan uit proberen :)
  Ik had die artikelen wat betreft instagram nog niet gelezen, maar het zal dan inderdaad wel mee gaan vallen gelukkig. Al dat gedoe betreffende instagram en facebook etc. Ik mag inmiddels geen video's meer posten op facebook omdat ik iets verkeerd gedaan zou hebben en tot op de dag van vandaag zou ik niet weten wat aangezien alles wat gepost is mijn eigen bestanden zijn zonder afbeeldingen erin die tegen de regels ingaan, maargoed facebook heeft het te druk om te reageren :/ Anyway….

  Nog een laatste vraagje ik wil graag hier een poster drukken, maar het fotobestand dat ik heb is te groot en dat wil ik graag zonder in kwaliteit achteruit te gaan verkleinen. Kan dat ook in een van die fotobewerkingsprogramma's of moet ik daar weer iets anders voor doen?

  Alvast bedankt,
  We leven nog! ;)
 • Een afdrukservice die een aangeleverd bestand te groot vind. Da's de eerste keer dat ik dat hoor :) Meestal vinden ze het te klein.

  Ik weet niet welke bestandstypen ze ondersteunen, maar bestandstypen als .png (full color) en .tif zijn "lossless" Dat wil zeggen dat ze geen kwaliteit verliezen.

  Voor wat betreft gratis bewerkingsprogramma's kan ik de eerdere reacties bevestigen voor wat betreft GIMP. Ik werk er al enkele jaren mee en ik vind het heel goed. Zeker de laatste versie.
  Overigens zijn er ook legio online mogelijkheden, dus gewoon in je browser, zonder iets te installeren.
  Kijk b.v. eens naar
  http://pixlr.com/editor/
  http://www.befunky.com/
  http://www.online-image-editor.com/
  http://fotoflexer.com/app/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.