Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

foto's in picasa

kvreeswijk
2 antwoorden
 • Geacht forum,
  Ik weet niet of dit de juiste plaats is maar dat hoor ik dan wel.Als ik mijn foto's verplaats van de C-schijf naar een externe hd,dan verdwijnen ze ook uit Picasa.Kan ik dit anders instellen zodat Picasa ook de externe schijf kan lezen?Gr.Klaas
 • Ja hoor, dat kan.
  Zorg er eerst voor dat de externe harde schijf een [b:27af5f7708]vaste[/b:27af5f7708] schijfletter krijgt.
  Als je dat niet doet, dan krijgt je externe harde schijf de ene keer in Windows Verkenner bijvoorbeeld de letter F en een andere keer (wanneer er al een USB-stick aangesloten is) de letter G en dan gaat het indexeren niet goed.

  Hier staat hoe je de schijfletter verandert: http://computertotaal.nl/cursussen/20584-9-slimme-tips-voor-usb-sticks/2.html
  Kies voor je externe harde schijf een letter achterin in het alfabet, bijvoorbeeld de U.

  Daarna start je het programma Picasa.
  Je klikt in de menubalk op Bestand > Map aan Picasa toevoegen.
  In het nieuwe venster Mappenbeheer zie je een mappenlijst. Ga naar de externe harde schijf (je weet nu welke schijfletter die heeft) en selecteer de map of mappen die jij wilt laten indexeren door Picasa.
  Omdat jij al je foto's wilt bewaren op de externe harde schijf en er waarschijnlijk steeds nieuwe foto's door jou bij gezet zullen worden, moet je in het rechterdeel van dat venster kiezen voor 'Altijd scannen'.
  Klik tenslotte op OK en de fotomap op jouw externe harde schijf zal geïndexeerd worden en de foto's zullen zichtbaar zijn in Picasa.

  Tenslotte twee opmerkingen:
  1. De foto's staan niet echt in Picasa. In Picasa zit enkel een database met verwijzingen naar die foto's, maar dat wist jij waarschijnlijk al.
  2. Ik zou zelf niet kiezen voor de manier waarop jij je foto's bewaart.
  Jij hebt de foto's [b:27af5f7708]verplaatst[/b:27af5f7708] van de C-schijf naar de externe harde schijf.
  Als jouw externe harde schijf kapot gaat, ben je dus je foto's kwijt.
  Ik doe dat zelf liever anders. In mijn pc zitten 2 aparte harde schijven. Op de ene harde schijf staan 2 partities (C: Windows, waarop dus Windows staat + alle programma's; en E: recovery)
  Op de tweede harde schijf (D:) staan al mijn persoonlijke bestanden, waaronder mijn foto's.
  Op een externe harde schijf maak ik images van de C:partitie en backups van de persoonlijke bestanden op de D:schijf.
  Zo heb ik altijd al mijn persoonlijke bestanden dubbel.

  Maar mogelijk zit er slechts een kleine harde schijf in jouw pc of laptop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.