Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop en aangepaste extensies

Anoniem
Hent
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik maak voor een speciaal programma foto's van producten (meestal BMP of TIFF)waarvan de extensie .1 .2 enz. moet worden. Dit voor het gebruik in dat programma.
  Als ik de afbeelding wil bewerken doe ik dat nu in Corel Photopaint 9 (geen enkel probleem met openen)
  Ik wil echter overstappen op Photoshop 6 maar krijg de afbeeldingen niet geopend, het wordt niet als geldig document herkend. Hoe kan ik Photoshop instellen zodat dit wel kan? ACDSee bijvoorbeeld heeft geen enkel probleem met de afbeeldingen en het bewerken daarvan. Het gaat te ver om de plaatjes iedere keer weer de oorspronkelijke extensie te geven.
 • Gebruik 'Open As..' uit het menu en selecteer het bestand type, kies nu het te openen bestand.
 • Dit is niet helemaal de bedoeling. Waarom kan ik met Photopaint wel een plaatje met willekeurig welke extensie openen en met Photoshop niet? Hij geeft dan aan: niet herkend bestandstype.
  Ik wil graag met bv. dubbelklikken op de afbeelding deze in Photoshop openen of met drag en drop vanuit ACDSee bewerken. Dit lukt me nu absoluut niet.
 • heb je wel de goede dingen meegeinstalleerd met Photoshop?
 • Ik hoop dat ik je goed begrepen heb. Doe het als volgt:

  Ga naar "Deze Computer" (in windows dus)
  Ga dan naar "beeld">>>Mapopties>>>bestandstype. Ga daar het rijtje af en ga op zoek naar een gif en naar een bmp iccoontje. selecteer het uit de lijst en ga naar bewerken. De rest spreekt voor zich.

  Gr. J-P
 • Dat heb ik al geprobeerd maar ik krijg toch de melding van Photoshop: " Could not compleet your request because Photoshop cannot recognize the file extension"

  Voor alle duidelijkheid, de extensie is bijv. .1 of .2 De afbeelding kan een BMP of JPG bestand zijn. Corel Photopaint heeft geen enkele moeite met het openen van bestanden met een andere extensie dan gebruikelijk, Photoshop helaas wel… :sad:

  [ Dit Bericht is bewerkt door: NikNak op 2002-03-20 20:10 ]
 • Je hebt toch geen versie van een illegale cd? Dat is rotzooi. Meestal gezipt en ook flink gesneden in de mappen…

  Anders moet je maar beter regelen, of opnieuw installeren. Succes!

  Gr. J-P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.