Vraag & Antwoord

Grafisch

Ik ben een beetje radeloos!

Anoniem
pooky
7 antwoorden
 • Ik wil graag een wmf bestand maken. Net zoiets als de standaard images die je bij office kunt invoegen. Ik wil deze namelijk gebruiken voor access. Ik wil geen achtergrond bij het plaatje(access accepteert dit niet bij gif).
  Het wmf bestand wil ik uit een bestaand plaatje maken. Dit plaatje is een provincie met gemeenten. Ik selecteer een gemeente op kleur. De gemeente wil ik apart opslaan als wmf bestand.
  Het is dus de bedoeling dat ik elke gemeente apart opsla als wmf bestand zodat ik ze weer aan elkaar kan zetten in access(elk plaatje krijgt een aparte code)
  Ik hoop dat dit mogelijk is. Ik weet dat wmf mogelijk is in access.

  Bij voorbaat dank
 • Als ik het goed begrijp, wil je alleen het gekleurde gedeelte geselekteerd hebben. M.a.w. het witte gedeelte om het beeld zelf moet niet zichtbaar zijn.
  Dit is mogelijk via een "vrijstaand pad" deze kun je maken in een programma als Photoshop. Eenmaal een pad aangebracht kun je de afbeelding bewaren als .eps en daarna omzetten als .gif met transparantie.

  Succes
 • Het idee is goed. Met path heb ik het inderdaad wel geprobeert maar zover ben ik nog niet gekomen. Alleen zoals ik ook al in mijn 1e topic zeg, gif werkt niet bij access. Ik weet dat wmf-plaatjes wel werken. De vraag is, hoe maak ik die uit een bestaand figuur.
 • Bewaar afbeelding met pad in photoshop formaat en open het dan in Adobe Illustrator 7 t/m 9. Exporteer het vervolgens als .wmf formaat.

  ————————————-
  God must have a Macintosh
  ————————————-
  MACHINEHEAD
 • hmm..zo heb ik het nog niet geprobeert. Ik heb ps nu niet bi jde hand maar thuis ga ik het direct proberen.
  Thnx!
 • Het is nog niet gelukt. Misschien doe ik iets fout met het pad.
  –> ik selecteer de kleur - dan, make work path. Dit pad kan ik exporteren naar illustrator. Maar als ik het doe zoals jij zegt, dus de hele afbeelding opslaan met het pad dan slaat hij de hele afbeelding op. Als ik het dan open in illustrator kan ik er niet veel mee. Want als ik het exporteer als wmf dan heb ik nog steeds de hele afbeelding en niet de selectie
 • titel mag wel wat duidelijker :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.