Vraag & Antwoord

Grafisch

welk bestandstype meest geschikt?

Anoniem
kingkong_2nd
9 antwoorden
 • Even over die JPG file. Deze kun je rustig importeren, zorg wel als je alles gaat publiceren, dat je de jpg-kwaliteit op z'n best hebt staan.

  Greetz,
  D.
 • Hartelijk dank luitjes! Zeer duidelijke omschrijving. Weer wat geleerd.
 • Hallo allemaal,

  Welk bestandsformaat (.psd,.jpg,.png,enz.) kan ik het beste gebruiken om te importeren in flash?


  [ Dit bericht is bewerkt door: Brutus op 2002-04-17 19:28 ]
 • .psd kan je geloof ik niet importeren.
 • Ik denk dat je eerst onderscheid moet maken in het soort plaatje…als je in flash zelf een plaatje maakt (ja dat kan ook) slaat flash het op in een vector bestandsformaat deze zijn dan ook het beste te gebruiken om iets te importeren (illustator, freehand etc), want dan blijft je flashfile het kleinst. Een bitmap, jpg, gif etc, kun je ook importeren, maar de bestandsgrootte daarvan maakt je flashfile bijna evenredig groot (flash compresst het ietsjepietsje bij het opslaan als flashfile).

  Het hangt dus een beetje van je plaatje af, wil je iets nieuw maken, probeer dan zeker ook de tekentools van flash zelf…

  Ehh, blackboarder, *.psd kan ook, maar dan wel in een heel oud formaat (versie 2.5 dacht ik in flash5)
  _________________
  Pilots are the best computers we can put aboard aircraft, and the only ones that can be massproduced with unskilled labor..

  [ Dit bericht is bewerkt door: Hent op 2002-04-17 20:25 ]
 • Bedankt voor de antwoorden.

  Zelf tekenen is even geen optie. Ik heb namelijk een gedeelte uit een foto gehaald met Photoshop. Dit wil ik gebruiken in een flash movie. De originele foto is een jpg-tje. Ik weet niet in hoeverre dit om te zetten is naar een vectorafbeelding, dus misschien dat iemand daar nog wat informatie over kan geven?
  Welke bestandsindelingen zijn eigenlijk allemaal vectorafbeeldingen?
 • Meestal zijn foto's niet om te zetten naar een vector formaat. De meeste progjes die dit doen (zoals bijvoorbeeld bij coreldraw zit) zoeken dan naar grote contrasten in de tekening en maken daar lijnen van. De dikte van de lijn wordt dan vaak aangepast aan het aantal dezelfde pixels (kleur) die naast elkaar staan. Het worden vaak plaatjes met hele korte lijntjes in verband met de kleurenbrij die een bitmap plaatje meestal is…wat er weer voor zorgt dat de vector afbeelding erg groot is…

  pfeh, welke zijn allemaal vectorformaten, om maar met een generiek formaat te beginnen, *.EPS of *.PS (postscript), daarnaast veel bestandsformaten die aan een programma gelieerd zijn.
  Adobe Illustrator, *.ai
  Coreldraw, *.cdr
  MM Freehand, *.FHx <x = versie nummer
  AutoCAD, *.dxf + *.dwg

  Dat zijn wel de meest voorkomende denk ik zo. Anderen zullen er mischien nog wel meer weten… Houd er wel rekening mee dat sommige vectorformaten ook bitmap informatie kunnen bezitten. Zoals EPS, die een bmp of tiff bitmap in de file zelf kan hebben zitten…

  Voor jouw plaatje zou ik zeggen, kijk eerst hoe groot het is, probeer het anders eerst te optimaliseren/verkleinen (kleurdiepte bv) in PS of PSP, en importeer het dan als jpg of gif in flash…
 • Bij een jpg plaatje ben je behoorlijk afhankelijk van de kwaliteit (die je natuurlijk kan instellen. Je zou voor bv Thumbnails en buttons gifjes kunnnen kiezen. Ikzelf vind dat de schoonste toepassing omdat de resolutie en de pixels behouden blijven zoals je ze importeerd. Zowiezo is flash niet echt een handig programma om veel foto's op los te laten vanwege de laadtijd. ik zou alles op 100%-72dpi importeren Dat zowiezo!

  Succes!

  Gr. J-P
 • Ik denk niet dat ik me heel erg veel zorgen hoef te maken om de laadtijd, omdat het niet voor een website is, maar voor een splashscreen van een CD-Rom. Ik maak er dus een projector file van. (exe) Het ging mij er ook meer om welke bestandstype het mooiste resultaat op zou leveren. Het origineel is een gedeelte uit een digitale foto die genomen is met 3.3 megapixel camera op de hoogste resolutie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.