Vraag & Antwoord

Grafisch

meerdere foto's op 1 pagina afdrukken

Anoniem
WeBe
5 antwoorden
 • Ik heb enkele foto's staan op mijn HD die ik wil afdrukken via PhotoShop 6. Maar hoe kan ik verschillende foto's op 1 pagina afdrukken? Moet ik iedere foto kopiëren en in een nieuw document plakken of bestaat er een andere manier?
 • In Photoshop zou ik een nieuw bestand maken op A4-formaat en vervolgens de foto's openen, selecteren en naar het nieuwe bestand slepen. Er zijn natuurlijk nog heel andere manieren als het gaat om alleen het printen van een aantal foto's. Een programma als CorelDraw gebruik ik zelf voor dat soort toepassingen: je ziet het A4 voor je, je importeert de afbeeldingen, kunt ze verschalen, op hun plek zetten en met heel veel opties afdrukken. Een heel simpel programma als Print Pilot (shareware) kan dat echter ook…
 • Zelf vind ik FotoSlate erg handig hiervoor. Kijk op www.acdsystems.com waar vermoedelijk wel een probeerversie te downloaden is.

  Verder kun je met ACDSee 4.0 ook contactsheets afdrukken. Zelfde url of via de importeur voor Nederland www.cd-e.com.

  mvrgroet Edmond
 • In photoshop heb je de functie automate.
  Zet die foto's in de zelfde directory en photoshop doet de rest.
 • Waarom gebruik je xpress, pagemaker, indesign, Ventura Interleaf, Framemaker e.d niet (zijn proffesioneel) of gewoon Publisher.
  Prijs/kwaliteit verhouding geef ik Publisher een zeer goed (8) terwijl de rest van de pakketten (prof) een zeven a acht krijgt.

  Met Publisher is meer mogelijk als men denkt en ik weet dat voor een redelijk complexe opmaak Publisher zelfs kan concureren met Quark Xpress.

  BTW voor er (te) veel kommentaar komt: Ik werk sinds het begin van de DTP periode (Pagemaker 2.0, Xpress 2,12, Ventura 3.0 e.t.c. met DTP software. MS Publisher heeft mij echter overvallen. Veel functies uit Prof paketten zitten in Publisher het pakket voelt en werkt als Xpress/Pagemaker.

  Greetz Mike

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.