Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

fotobewerking via PaintShop: behouden van resolutie

WeBe
1 antwoord
  • Mijn digitale camera maakt bestanden aan in *.JPG in het formaat 1600x1200 (verhouding 4:3). Als ik "Eigenschappen" van dit bestand bekijk zie ik een [b:ea44dbec0b]horizontale en verticale resolutie van 300x300 pixels per inch.[/b:ea44dbec0b]Ik wil de fotobestanden - alvorens ze via een on-line-service te laten afdrukken - in de verhouding 3:2 brengen (1590x1060) via Paintshop dmv "croppen". Als ik nu het bestand opsla als *.JPG met de compressie-factor 8 dan blijft het bestand ca. 380K; ongeveer even groot als het oorspronkelijk bestand, alleen vermeldt "Eigenschappen" van het bestand nu een [b:ea44dbec0b]horizontale en verticale resolutie [/b:ea44dbec0b]van 72 pixels per inch.
    Als ik het originele (onbewerkte bestand) upload, geeft de on-line fotoservice aan dat het de hoogste kwaliteit heeft. Het 2e (bewerkte) bestand krijgt echter een slechtere kwaliteit.
    Hoe kan ik via PaintShop bewerkstelligen dat het bewerkte bestand de oorspronkelijke horz. en vert. resolutie van 300x300 pixels behoudt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.