Vraag & Antwoord

Grafisch

photoshop en moiré effect

Anoniem
gigobert
5 antwoorden
 • ik gebruik naast psp soms photoshop versie 6 NL
  hierbij kan ik nergens vinden hoe ik moiréeffecten kan wegwerken zoals soms ontstaan na scannen van tijdschrift artikelen of plaatjes. Ook de help en zoekopdrachten geven geen enkel referentie op dit onderwerp.
  Het gekke is dat bij een simpele adobe-photoshop-home versie 4 wel simpel iets tegen dit effect is op te zoeken en dat de functie ook daadwerkelijk ook werkt.
  Zie ik soms iets over het hoofd bij photoshop6 ??
  Dank voor elke suggestie
 • Moire heeft te maken met de rastering in de tijdschrijften. Neem eens een hogere resolutie, en verklein de foto daarna. Doet vaak wonderen.
 • dank gerben voor je reactie .ik zal die tip zeker gebruiken.
  Echter de vraag was, uitgaande van een aantal afbeeldingen die reeds zijn gescanned en duidelijk moiré hebben, hoe ik die met photoshop weg krijg als bewerking.
  Met psp en zelfs adobe photoshop home versie is dat erg eenvoudig en duidelijk aangegeven maar versie 6 van photoshop laat me eindeloos zoeken naar die functie zonder resultaat.
  dus hoe moet dat in PS6 ???
  gigobert
 • Dat is wel mogelijk, maar niet zonder kwaliteitsverlies. Pas op de gehele afbeelding een gaussian blur toe, met een kleine radius. Mogelijk krijg je de moire niet helemaal weg, maar het zou wel een stuk beter moeten worden.
 • inscannen op dubbele resolutie (b.v. 600 dpi) en de afbeelding iets schuin op de scanner plaatsen. Scannen, de resolutie terug brengen naar 300 dpi en de foto rechtzetten d.m.v. de uitsnedetoets (roteren) en dan knippen.

  Te Voila

  Greetz Mike

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.