Vraag & Antwoord

Grafisch

Problemen met kleur echtheid

Anoniem
Hans1
4 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een Digital IXUS van Canon.
  Het volgende probleem doet zich voor.
  Wanneer ik een foto heb gemaakt en deze vervolgens (onbewerkt) via de online service van de Hema laat afdrukken, constateer ik kleurafwijkingen met het origineel. D.w.z. op mijn camera zelf, mijn monitor en T.V. beeld zien de kleuren eruit zoals ze er ongeveer uit moeten zien. Echter de afdruk vertoont een groot verschil in kleurechtheid. (Blauw van helder zwembadwater wordt er groen/blauw en is bovendien donkerder.)

  Is dit een meer voorkomend probleem en zo ja wat valt er aan te doen…

  Ik heb ook gedacht dat mijn monitor misschien niet goed de kleuren weergeeft zoals ze horen te zijn…. Misschien een ander kleurprofiel gebruiken…..???
 • Ik denk dat je het beste een simpele afdruk kunt laten maken van de kleuren rood, groen en blauw. En dan de pure kleuren, dus r/g/b 100/0/0 voor rood, etc. Vervolgens die met je monitor vergelijken en de kleuren daar aanpassen aan de afdruk.
 • de afdrukken via een afdruk centrale..bv hema, kruitvat ed… nemen vaak van alle ingestuurde opnamen een gemiddelde kleur. Dus niet elke foto wordt appart gelezen en ingesteld, daarvoor moet je naar de vakfotograaf. Stuur de foto's maar eens naar 3 verschillende centrales en je krijgt 3 verschillende kleuren foto's.
 • Als dat zo is, gaat niemand meer zijn jpg file afdrukken bij zo'n centrale.Wat je op de PC ziet, water blauw , mag bij afdruk niet een groene soep zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.