Vraag & Antwoord

Grafisch

Transparant in Publisher

Anoniem
None
6 antwoorden
 • :o
  Wie kan mij uitleggen hoe ik een afbeelding met een transparante achtergrond in publisher krijg.
  FF uitleggen: Bv ik maak in Photo-shop of Paintshop een vrijstaante afbeelding. Die sla ik op als GIF en wil die vervolgens en Pub. plakken.
  Mooi niet !! want ik krijg géén transparante achtergrond. Wel een wit kader met de betreffende afbeelding. Dus ook niet wanneer ik via de werkbalk naar dat verfpotje ga een kies voor 'geen achtergrond'.
  Ik heb het ook geprobeerd met andere formaten, maar ik krijg het niet voor elkaar.
  Wie ?
  :x

  Gr. Drifter
 • Ik heb hier Publisher 2002 en daarmee kan ik zonder problemen een gif met een transparante achtergrond krijgen.

  Thuis heb ik Publisher 98. Ik zal ook in deze versie eens proberen.

  Ik gebruik PaintShop Pro 7 en als ik een gif met een transparante achtergrond wil maken, zit ik altijd te klungelen met de instellingen bij het opslaan van het gif bestand. Kan het wellicht een instelling zijn bij het opslaan van het gif bestand?

  Probeer eens of het wel goed gaat in PowerPoint (als je dat hebt). Gebruik je in Publisher de optie Invoegen > Figuur > Uit bestand?

  Wim.
 • [quote:f84ba42be4="Drifter"]Ik heb het ook geprobeerd met andere formaten, maar ik krijg het niet voor elkaar[/quote:f84ba42be4]

  Voor zover ik weet kan alleen een gif een transparante achtergrond hebben. Als je je gif exporteert zou je moeten kunnen een kleur kiezen voor transparante achtergrond (met pipet). Dan opslaan en dan zou het moeten lukken.
 • [quote:53b1a4e449="juul"]Voor zover ik weet kan alleen een gif een transparante achtergrond hebben.[/quote:53b1a4e449]

  Het Windows Metafile (WMF) formaat kan ook een transparante achtergrond hebben. Ook hiermee kan Publisher overweg.

  Het lijkt mij haast dat het wat met de instellingen van het gif-formaat te maken moet hebben. Welke versie van Publisher gebruik je trouwens?

  Wim.
 • [quote:e8022f5736="WeBe"]Het Windows Metafile (WMF) formaat kan ook een transparante achtergrond hebben.[/quote:e8022f5736]

  Maar WMF is vector, dus als het niet om een lijntekening gaat (bvb een foto) dan moet je wel exporteren naar gif.
 • Ehhh ja, je hebt gelijk. Sorry. :oops:

  Wim.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.