Vraag & Antwoord

Grafisch

PSP 7 fill probleem?

Anoniem
[Oirlo]
5 antwoorden
 • Hai,

  even een vraagje over Fill in PSP 7.0. Ik open een nieuw bestand, teken met de kwast een vormpje, solid color.
  Nu wil ik op dezelfde laag een ander kleurtje erin gooien (of een pattern, of een gradient…) en klik op de bucket. Nu kijk ik bij mijn Tool option, maar wat blijkt? Tolerance staat vast op 20 (grijs) en als ik in het vormpje klik wordt de hele afbeelding gevuld…
  Waar gaat het hier nou verkeerd???
 • Als ik je goed gebrijp, hoef je alleen maar je selectie te maken met de magicwand tool van het figuur dat je wilt, en dan te fillen, binnen de lijnen.
 • Nou, niet helemaal…
  Als ik in PSP 6.0 een nieuw best. aanmaak en er een figuurtje in teken, vervolgens een andere kleur aanklik en Flood fill selecteer, kan ik als ik in het figuurtje klik in een keer het hele figuurtje vullen. Bij PSP 7.0 lijkt het alsof er een nieuwe layer wordt gemaakt, daat de flood fill in losgelaten wordt… Het hele plaatje wordt dus gevuld. En om nou iedere keer een selectie aan te maken met demagic wand vind ik wel erg vreemd…. Enig idee wat er aan de hand kan zijn??

  Thor2002
 • Staat de laag die je wilt vullen bovenaan???? (zoniet, sleep dan in het layer kanaal:rechtsonder: de laag die je wilt vullen(met figuurtje) naar boven, zodat ie boven een andere laag staat. Probeer dan nog eens te fillen.
 • Ik ben er uit!
  Ik zit er net nog eens mee te spelen, maar nu weet ik wat er aan schortte: Om dit 'effect' na te bootsen (wat dus bij mij standaard ingesteld stond) moet je maar eens bij Flood fill, options Blend mode op Normal zetten, maar óók de match mode op None zetten…resultaat is een gevuld scherm… Match moet dus (voor wat ik wil) netjes op RGB value staan….Da'k da'nie zag… :oops:

  Thor2002

  Case closed…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.