Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop verlopende transparantie

Anoniem
Gooly
4 antwoorden
 • Ik ben in photoshop bezig om een logo voor iemand te maken. Ik ben nog niet zolang in photoshop bezig en kan dus nog niet alles vinden.
  Nu wil ik een layer die van links naar rechts steeds meer transparant word. Links in beeld zie je dus alle afbeeldingen haarscherp (want de transparantie is daar 0%), maar meer naar rechts word het steeds vager, en helemaal rechts is het niet meer te zien. (omdat de transparantie daar 100% is)
  Normaal, als ik iets niet kan, druk ik F1, maar dat gaat nu niet helpen, omdat ik niet weet hoe dit effect officieel heet. Ik heb al "gradient transparancy" geprobeert, of "changing transparancy" maar niks. Ik heb bij de layer proporties ook al eens vol verwondering met die blend schuifjes zitten spelen, maar zonder het gewenste resultaat te bereiken.
  iemand?
 • Zoiets? zet je foto in een layer, zet de kleur van je achtergrond als voorgrondkleur, neem de gradient tool, kies dan bovenaan in het optie menu voor foreground to transparent en trek een lijn van links naar rechts over je foto.

  Nu heb je het effect dat je wou (denk ik)
 • Ik heb het al opgelost. Na lang zoeken kwam ik er achter hoe ik maskers aan kon maken, en daarmee lukte het prima :)
 • Geef dan ook de oplossing eens voor mensen die ooit hetzelfde probleem moesten hebben

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.