Vraag & Antwoord

Grafisch

slechte weergave van jpeg?

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • Hey, mijn probleem is het volgende:

  Ik heb in Photoshop een tekening gemaakt. Als ik deze tekening echter in Explorer open, bedoeld voor een website, dan wordt ze niet weergegeven zoals in Photoshop.

  Bijvoorbeeld bij kleurovergangen, deze zouden toch vloeiend moeten zijn, zie je duidelijk lijnen.

  Weet iemand in welk formaat ik het best die tekening kan bewaren, met bepaalde instellingen?

  Alvast bedankt
 • Kijk eens naar de ingestelde kwaliteit/compressie, mogelijk moet je die wat aanpassen. Als het een 'grafische' afbeelding is, kun je ook eens proberen met gif of png.
 • Merci voor uw reactie. Heb zowat alle combinaties geprobeerd bij jpeg en gif. Telkens hetzelfde resultaat. Alleen in Photoshop krijg ik die foto te zien zoals ik ze wil zien.

  Een vriendin van me krijgt die foto in Explorer wel fatsoenlijk te zien. Kan het dan ook aan instellingen buiten jpeg liggen? Dus bv instellingen van besturingssysteem en andere…

  Groetjes
 • Het kan zijn dat de foto bij jou in Internet Explorer verschaalt. Exporteer de afbeelding eens in een formaat, wat in het browservenster past, zeg 300x200, en kijk of het dan nog fout gaat. En als de foto in html opgenomen is, geef daar dan de grootte juist aan. Je kunt MSIE overigens zo instellen, dat hij te grote foto's al dan niet verschaalt.

  Zet de foto eens online, dan is er wellicht een beter oordeel te geven.
 • Een jpg is een ingepakte foto, hij haalt er hier en daar een pixel tussenuit. Als je die dan in photoshop opent, berekent photoshop (bij benadering) wat voor pixel er weer tussen moet. Waardoor je weer een redelijke foto krijgt. Explorer doet dit niet.
  Heeft je vriendin misschien een andere schermresolutie waardoor het minder opvalt?
 • Klik "[u:77f469b453]hier[/u:77f469b453]" voor een voorbeeldje.

  Dit moeten een aantal knoppen voorstellen, met boven en onder een kleurovergang.

  Ben benieuwd of jullie de foto goed te zien krijgen.
 • [quote:c3b1f75c2a="gerben"]kun je ook eens proberen met gif of png.[/quote:c3b1f75c2a]
  Een jpg is prima, bij mij ziet hij er goed uit, ik heb er nog even mee gestoeid, maar alleen als ik hem meer comprimeer krijg ik strepen, en een gif is helemaal beroerd :-? .
  Ik zou zeggen houden zo.
 • Ik zou dit dus absoluut niet in jpg doen, maar in gif of png. Jpeg is hier niet geschikt voor, bij een fatsoenlijke compressie krijg je onvermijdelijk artefacts. Bovendien is het bestand in gif/png een stuk kleiner.
 • De één krijgt ze wel goed te zien, de ander weer niet. Dan kan ik het beter zo laten.

  En ik heb eens in gif geprobeerd, dat bestand was groter dan jpg. Ik heb vroeger nog eens een tekening gemaakt voor een website, ook met kleurovergangen, die krijg ik wel goed te zien. En voor zover ik me kan herinneren, bewaar ik die foto nu hetzelfde, zelfde instellingen enz.

  Merci voor jullie reacties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.