Vraag & Antwoord

Grafisch

digitale foto --> wallpaper, korrel verwijderen

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb sinds kort een powershot G2 van Canon, maakt goede foto's. Maar toch zit er wat korrel in, als je een gewone buitenfoto maakt. Als ik zo'n foto als wallpaper gebruik wil ik hem eigenlijk nog cleaner en helderder krijgen.

  een klein fragment van de foto: (het was redelijk donker weer)
  [img:5f9e67b43b]http://www.xs4all.nl/~wbsoft/files/korrel.png[/img:5f9e67b43b]

  Mijn vraag is: wat is de beste strategie om die korrel er helemaal uit te krijgen (met name in de lucht, en andere behoorlijk effen vlakken). De scherpte moet natuurlijk niet inleveren. Ik denk bijv. aan die foto's die vaak op een iMac demo model te zien zijn.

  Ik heb al Gaussian Blur geprobeerd op een selectie, en daarmee bereik je aardige dingen, ook het veranderen van de curves verbetert het beeld maar ik ben gewoon erg benieuwd of er experts zijn die handige hints wat betreft die lichte korreligheid hebben. Ik werk zelf met The GIMP.
 • Waarschijnlijk ligt het aan de instelling van je camera. Met een onjuiste (manuele) instelling van o.a. de witbalans wordt de foto idd korrelig. Ik heb zelf ook een G2 en schiet met een 1024*768 resolutie haarscherp de mooiste plaatjes, gewoon met de instelling op 'auto'.

  Als voorbeeld een foto van mijn trouwe metgezel: Mijn Citroën DS 23 IE
 • Deftige toet, wees er maar zuinig op! :wink:
 • ligt niet aan de witbalans maar aan het feit dat de iso norm te hoog stond van de camera, (iso norm slaat op lichtgevoeligheid van de ccd), hoe hoger de iso norm (hoe gevoeliger) hoe meer je van dit ruis krijgt.
  Indien je photoshop hebt, geen probleem die optie zit er op om dat ruis weg te halen, indien niet nog geen probleem ga naar www.neatimage.com daar kun je een freeware versie van het prog downlouden en dit prog dient om zo'n ruis weg te halen, ik vind het wel niet altijd even gebruiksvriendelijk maar na enige pogingen heb je een gave foto.
 • was ik nog vergeten : aangezien het nogal donker was heeft je camera de isonorm automatisch verhoogd , je bent beter om de iso norm zelf in te stellen en wat langer te belichten (lensluitertijd) of je f-waarde heel klein te zetten zodat je een groot diafragma hebt.
 • thnx 4 de hints! Moet ik de ISO hoger of lager zetten om met een langere sluitertijd te kunnen fotograferen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.