Vraag & Antwoord

Grafisch

Copyright info voor bitmaps

Anoniem
J-P Le Conte
8 antwoorden
 • Copyright info voor bitmaps

  Is het mogelijk om copyright info bij een bitmap op te slaan?
  Ik bedoel dus niet een (visueel) copyright logo of watermerk! Want die komen uiteraard op het plaatje zelf te staan. dat is niet de bedoeling.

  Je ziet wel eens bij het rechts klikken op bitmaps copyright info verschijnen, men heeft mij verteld dat deze in de header van de bitmap word opgeslagen, maar HOE of met welk prog?????
 • http://search.freefind.com/find.html?id=6299074&pageid=r&mode=ALL&n=0&query=no+right+click
 • [quote:b032721089="cowboyvar"]http://search.freefind.com/find.html?id=6299074&pageid=r&mode=ALL&n=0&query=no+right+click[/quote:b032721089]

  knap dat je dat gevonden hebt. Heb je ook gevonden op het internet hoe dat te omzeilen is? vast niet. Dat is namelijk veeeels te makkelijk te omzeilen.

  Ten tweede vroeg de topicstarter daar niet om.
 • [quote:af484e3e89="blackboarder"]
  knap dat je dat gevonden hebt. Heb je ook gevonden op het internet hoe dat te omzeilen is? vast niet. Dat is namelijk veeeels te makkelijk te omzeilen.[/quote:af484e3e89]
  ja knap hè, :o
  te omzeilen is het altijd, maar daar gaat het niet om.

  [quote:af484e3e89="blackboarder"]
  Ten tweede vroeg de topicstarter daar niet om.[/quote:af484e3e89]
  Hij vraagt om een copyright melding, die kan je inbouwen in een no right click script, ipv de melding function disabled oid.

  (btw, heb jij een beter antwoord, dan alleen commentaar?)
 • Juist, daar ging het dus niet om: opletten: als je in de Verkenner rechts op een bitmap file klikt, dan verschijnt er soms copyright info. Die info heb ik het dus over.

  En dat wil ik dus nog steeds weten!!
 • [quote:a45262dd71="cowboyvar"]http://search.freefind.com/find.html?id=6299074&pageid=r&mode=ALL&n=0&query=no+right+click[/quote:a45262dd71]

  Bb heeft wel gelijk dus. En wanneer mensen met linkjes gaan gooien zonder er ook maar iets van uitleg toe te voegen vind ik dit te triest voor woorden! Neem de moeite om mensen iets uit te leggen of kap met dat vervuilen van het forum met dit soort bullshit antwoorden. Ik weet ook wel dat je met google alles kan vinden. Maar dat neemt niet weg dat ik liever een antwoord krijg van mensen met ervaring die het duidelijk kunnen onderbouwen waarom ze een bepaald antwoord geven.. En ik lees liever bb zijn kritiek als die brij van overvloedige zoekresultaten die jij de mensen voorschoteld!

  Ik blijf bij m'n standpunt…

  J-P
 • En nu een antwoord..

  In Photoshop 7 zit onder de Edit of File functies ergens een mogelijkheid om de file info te bewerken.. Nu weet ik dus niet zeker of dit alleen maar voor .PSD bestanden is. Maar je zou het in die hoek kunnen zoeken. Ik heb alleen maar op m'n werk 7.0 dus kan je van thuis uit niet helpen door het te proberen.. Misschien dat andere met P.S.7 de moeite even willen nemen om dit te proberen.


  10 MINUTEN LATER….

  Ik heb in Photoshop 5.5 een soortgelijke functie gevonden maar kwam er niet goed uit.. Lijkt er zelfs op dat het niet lukt op deze manier. Hoewel ik wel zoiets als functie verwacht in de betere grafische programma's?! Ik ga het op het werk ook nog een keer proberen..

  Gr. J-P
 • in ps 6 vind je bij file> file info een edit venster.
  Uit de dropdown kan je dan copyright & info (oid) kiezen.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.