Vraag & Antwoord

Grafisch

Hoe van een PDF een plaatje te maken?

Anoniem
Steven02
11 antwoorden
 • Ik wil van een A4-poster die nu in pdf zit een kleiner plaatje maken. Hoe kan ik dat het beste doen?
 • verkleinen via acrobat reader en dan een printscreen?

  t.
 • Het is de bedoeling om het plaatje op een website te publiceren. Nadat Alt+Print screen is toegepast is het niet echt handig om hier ook nog eens een JPEG of GIF van te maken.
  Is het uperhaupt mogelijk om er een JPEG of GIF van te maken of kan ik beter een link maken naar het PDF bestand, zonder eerst een voorproefje de afbeelding in het klein te hebben gezien?
 • Je kunt met Ghostscript eens een poging wagen. Die kan PDF inlezen en converteren naar een aantal grafische formaten (BMP, tif en pcx). Zie: http://www.cs.wisc.edu/~ghost/
 • [quote:5a460ce926] Nadat Alt+Print screen is toegepast is het niet echt handig om hier ook nog eens een JPEG of GIF van te maken.[/quote:5a460ce926]

  Niet mee eens.. Afhankelijk van de instelling heb je zeker nog controle over de kwaliteit. Wanneer het originele bestand slecht is kun je er idd weinig mee. Maak anders in twee delen een screenshot en plak ze in een grafisch programma aan elkaar. Formaat terugzetten en opslaan als jpg. Van grote foto's moet je zowiezo geen .gif maken. Dit is eerder handig bij grotere kleurvlakken zonder verloop en teksten.

  Mag dit wel? Ik vind een topic over plaatjes uit Pdf-jes rippen net zo fout als het aanprijzen van gecopieerde software :roll:

  Gr. J-P
 • [quote:fc655c1c78="J-P Le Conte"]Mag dit wel? Ik vind een topic over plaatjes uit Pdf-jes rippen net zo fout als het aanprijzen van gecopieerde software[/quote:fc655c1c78]Vanwaar dit standpunt? Doel je daarmee op copyright perikelen?
 • Ja tuurlijk! Wat zou ik anders kunnen bedoelen? Plaatjes staan vaak ook om een reden in een Acrobat file…

  Gr. J-P
 • [quote:9f32459f86="J-P Le Conte"]Plaatjes staan vaak ook om een reden in een Acrobat file…[/quote:9f32459f86]PDF bestanden kunnen ook gelockt worden. Mocht de auteur persé willen voorkomen dat je er iets uit jat, dan kan ie meenemen in het aanmaken van het betreffende PDF bestand. Dat voorkomt meteen dat iemand met bijv. Ghostscript daar plaatjes uit kan jatten. Overigens is het maar de vraag in hoeverre het converteren lukt.

  Daarnaast is PDF bij uitstek geschikt om openbaar te publiceren. Niet dat dat meteen een vrijbrief is om plaatjes te gaan jatten, maar de drempel is wel een stuk lager. Ik denk dat de verantwoordelijkheid wat dat betreft dan ook voor een belangrijk deel bij de publicist ligt.
 • Wees maar niet bang dat ik iets aan het kopieren/ rippen ben . Het pdf-file is van iemand waarvoor ik een website aan het maken ben. Dus ik heb toestemming van de maker.
 • Vreemd dat ie jou dan geen plaatjes per mail stuurd. Hij moet ze dan ergens hebben toch? Waarom laat hij jou dan al die moeite doen met deze topic? Het gaat mij geen geen kont aan natuurlijk maar je begrijpt m'n opmerking hopelijk wel..

  Gr. J-P
 • is er in acrobat niet zoiets al een image-selection tool. Ik dacht toch dat ik dat al eens tegengekomen was ergens.

  Als je fotoshop hebt kan je het ook zo doen:

  –> Open fotoshop
  –> File -> import -> PDF Image
  –> selecteer je pdf bestand
  –> kies de foto die je wilt importeren uit je pdf bestand
  –> verklein je foto
  –> sla je foto op

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.