Vraag & Antwoord

Grafisch

JPEG compressie bij openen ?!

Anoniem
J-P Le Conte
4 antwoorden
 • Een paar maanden geleden was ik op een gebruikersdag van de HCC DOS-GG. Een stoer mannetje van HP vertelde ons toen dat er elke keer als je een JPEG-bestand opent, een compressie overheen wordt gegooid. Het bestand wordt dus steeds kleiner in kwaliteit. Volgens mij klopt hier geen * van, want ik heb een normaal jpg-bestand plm 25 keer geopend, maar in bytes gezien was het bestand nog even groot.

  Ik vond het verhaal al vaag, maar wie heeft er nu gelijk ???
 • [quote:7d3fb54148]ik heb een normaal jpg-bestand plm 25 keer geopend, maar in bytes gezien was het bestand nog even groot[/quote:7d3fb54148]Je moet 'm ook minstens 150x openen voor dat je dat gaat zien… :lol: …

  Nee, da's onzin. Jij hebt gelijk. Wat die man waarschijnlijk wilde uitleggen is, dat als je een JPEG opent en vervolgens weer als JPEG (met stevige compressie) [b:7d3fb54148]opslaat[/b:7d3fb54148], je zgn. generatie verlies krijgt. Iedere keer dat je dat doet verminder de kwaliteit tov het origineel.
 • Het leek me al stug :lol:

  Maar wat die vent van HP ons vertelde was echt dat bij het [b:8bbc890fa5]openen[/b:8bbc890fa5] er een compressie overheen werd gegooid. Heel de zaal geloofde het eerst al niet, maar z'n retoriek was blijkbaar zo goed dattie ons toch over heeft weten te halen :wink:

  Jammer voor HP, nu is al m'n vertrouwen in hun kennis naar de haaien :lol:
 • Een beetje een vreemd verhaal idd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.