Vraag & Antwoord

Grafisch

JPEG compressie bij openen ?!

4 antwoorden
  • Een paar maanden geleden was ik op een gebruikersdag van de HCC DOS-GG. Een stoer mannetje van HP vertelde ons toen dat er elke keer als je een JPEG-bestand opent, een compressie overheen wordt gegooid. Het bestand wordt dus steeds kleiner in kwaliteit. Volgens mij klopt hier geen * van, want ik heb een normaal jpg-bestand plm 25 keer geopend, maar in bytes gezien was het bestand nog even groot. Ik vond het verhaal al vaag, maar wie heeft er nu gelijk ???
  • [quote:7d3fb54148]ik heb een normaal jpg-bestand plm 25 keer geopend, maar in bytes gezien was het bestand nog even groot[/quote:7d3fb54148]Je moet 'm ook minstens 150x openen voor dat je dat gaat zien... :lol: ... Nee, da's onzin. Jij hebt gelijk. Wat die man waarschijnlijk wilde uitleggen is, dat als je een JPEG opent en vervolgens weer als JPEG (met stevige compressie) [b:7d3fb54148]opslaat[/b:7d3fb54148], je zgn. generatie verlies krijgt. Iedere keer dat je dat doet verminder de kwaliteit tov het origineel.
  • Het leek me al stug :lol: Maar wat die vent van HP ons vertelde was echt dat bij het [b:8bbc890fa5]openen[/b:8bbc890fa5] er een compressie overheen werd gegooid. Heel de zaal geloofde het eerst al niet, maar z'n retoriek was blijkbaar zo goed dattie ons toch over heeft weten te halen :wink: Jammer voor HP, nu is al m'n vertrouwen in hun kennis naar de haaien :lol:
  • Een beetje een vreemd verhaal idd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.