Vraag & Antwoord

Grafisch

[b]HELP![/b] met adobe acrobat

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Beste mensen bij dit forum,

  Mijn naam is Mirjam Zijlmans en ik ben moeder van twee kleine kinderen. Naast het moederschap ben ik een zelfstudie aan het doen op het grafische gebied. Ik heb in het verleden het Grafisch Lyceum gedaan en ben mijn kennis wat aan het uitbreiden. Via een baan/stagelopen kwam ik niet verder en zo kwam ik ook weer niet aan ervaring. Zonder ervaring kom je vandaag de dag nergens meer "aan de bak" en zo is het balletje weer rond. Daarom ontstond bij mij het idee om zelf mijn portfolio wat uit te breiden. Ik ben voor een bedrijf een cd-catalogus gaan ontwerpen. (waar ze zelf niet echt achterstonden maar ach het is gratis, dus doe dan maar) Dat doe ik m.b.v. Adobe Acrobat. Gewapend met een viertal boeken ben ik aan de slag gegaan. De pagina's maak ik op in illustrator, en de bookmarks in acrobat. Ik ben nu een heel eind gekomen, maar stuit op een aantal vragen. Ik heb het halve land inmiddels al afgebeld/gemaild maar niemand die me helpen kan. (Ja tegen een vette rekening, maar dat kan ik niet betalen) Ook opleidingen en cusrusleiders heb ik gevraagd. Niets,nul. Ik vind het erg jammer dat ik geen feedback kan vinden hieromtrend. Het valt me overigens op dat er zowieso weinig over te vinden is. En dat is gek, want ik heb hier toch een aantal cd-roms liggen van bedrijven en die zullen toch ergens gemaakt moeten zijn. Het is per slot van rekening voor mij een soort "probeersel" en ikzelf wil uiteraaard alles tot een mooi geheel maken. Nu ga ik de bedrijven uit Heerhugowaard eens vragen om hulp. Ik weet niet of ik bij jullie aan het juiste adres ben, maar ik hoop via via toch verder te komen. Er moet toch iemand zijn die mij op weg kan helpen?

  mirjam
 • Dag Mirjam, welkom op dit forum. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt wat ik helemaal begrijp.

  Ik zie alleen geen directe vraag over Acrobat/Illustrator…

  Dus! Voor de dag ermee!
 • euh.. wat is de vraag Mirjam? :o
 • haha, sorry hoor, een lang verhaal schrijven zonder het echte probleem voor te leggen. Eigenlijk zijn het een aantal vragen: Ik heb het gemaakt in Acrobat, maar is dit wel het juiste programma? Ik heb een aantal voorbeeld cd's en die hebben een bookmarkstructuur wat lijkt op Acrobat, vandaar dat ik het daarin ook ben gaan doen. Ten tweede: Hoe krijg ik de 3000 achterliggende pdf's goed in het hoofdstuk? zijn hier foefjes voor, of moeten die allemaal per stuk op de juiste plaats gezet worden?
  Nog een: hoe krijg ik het voor elkaar dat de cd zodra die in de computer gaat meteen afspeelt? En nog een: heeft iemand toevallig ervaring met het maken van zo'n cd-catalogus en heeft diegene hier tips over waar je nog meer allemaal op moet letten?

  mirjam
 • Kijk! Dat zijn pas vragen! …Waar ik dan ook meteen geen fluit verstand van heb. :D Maar er is op dit forum ongetwijfeld genoeg kennis in huis op dat allemaal opgelost te krijgen. Succes iig.

  Dames en heren [u:a41e3785ee]echte[/u:a41e3785ee] specialisten; aan u de beurt!
 • Hallo Mirjam,

  Welkom :-)

  Ik zou ook eens informeren naar de mogelijkheden van een flashpresentatie op cd-rom. Ik heb ooit een opdracht gekregen voor zo'n cd-rom in de vorm van een kaartje. Ik heb toen de presentatie in flash gemaakt. Dit beviel me goed omdat je vanuit cd-rom geen pre-loaders hoeft te installeren. Dit geeft je de vrijheid om met veel beelden en misschien met geluids effecten te werken. Email linkjes openen automatisch in outlook en het beeld kun je vaststellen en je hebt ook nog eens geen last van onnodige menu opties in je layout. V erder werkt het ook nog goed met een autoplayer (automatisch het programma opstarten bij het invoeren van de cd-rom..). Tuurlijk is Acrobat ook een veelgebruikt programma maar of je aan flash meer hebt? Voor mij telde het wel mee dat ik al met flash kon werken.

  Succes!

  Gr. J-P
 • *Ahum, ik las net nog dat het over 3000 bestanden ging.. Dan gaat mijn flash verhaal ook niet op :)

  Gr. J-P
 • Autorun is een klein bestandje wat je bij de hoofdbestanden brandt op cd-rom. Wanneer iemand de cd in het laatje doet gaat hij automatisch het programma openen. Mits dit staat ingesteld in windows. Volgens mij is het gewoon een Kladblok bestandje..

  Ik heb dit van een HP cd-rom geplukt. Misschien heb je er wat aan..

  [autorun]
  open=Dit moet verwijzen naar het pdf bestand..
  icon=hier stond de icon naam voor je snelkoppeling op de cd-rom..
  label=Naam van de cd-rom.. (weet ik niet zeker..)
  Zo stond het letterlijk op de schijf:

  [autorun]
  open=digitool\index.exe
  icon=cdhpstart.exe,0
  label=hp discover digital photography  Gr. J-P
 • bedankt voor je reaktie. Ik heb inderdaad flash overwogen, maar dan eerder als beginscherm en vervolgens over te schakelen op Acrobat om de achterliggende 3000 pdf's kwijt te kunnen. Maar dit is al een hele klus, vandaar dat ik het maar helemaal in Acrobat heb gedaan. Als alles draait naar behoren kan ik altijd voor een evt. volgende cd bekijken of de combinatie met flash te doen is.

  mirjam
 • Er moet dan toch een soort van browse of bladerfunctie toe te passen zijn? Ik kan me voorstellen dat je alles in een map kan gooien en verder vanuit een soort navigatiemenu de bestanden uit die map oproepen. Maar helaas werk ik nooit met PDF dus kan ik je niet verder helpen. Toch lijkt het me logisch dat ook hier scriptjes voor bestaan ofzo..

  Gr. J-P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.