Vraag & Antwoord

Grafisch

PNG opacity / transparancy

Anoniem
Gooly
8 antwoorden
 • Na jarenlang alleen JPG en GIF bestanden te hebben gebruikt voor de afbeeldingen op mijn website, ben ik nu met PNG bezig. Ik wil een transparante achtergrond en een semi-transparante schaduw. Allebei mogelijk met PNG, maar ik krijg het (met Photoshop7) niet voor elkaar.
  Het lukt me in PS7 nog wel om de afbeelding er zo uit te laten zien als ik wil. Sla ik hem op als PNG, en open ik hem vervolgens weer in PS7, dan ziet hij er nog altijd uit zoals ik wil, maar zodra ik hem op mijn website gebruik is alle tranparancy weg.
  Ik gebruik IE6.0.2 dus die moet dat toch ondersteunen (Zeker de transparante achtergrond)

  Het is me opgevallen, dat als ik een GIF opsla, ik tijdens het opslaan nog kan kiezen voor wel of niet transparant, maar als ik een PNG opsla, krijg ik geen enkele keuze meer.
  Om duidelijk te maken wat ik wil: het is voor het logo op mijn homepage, waar een schaduw onder moet komen. www.mijnkopthee.nl heeft ongeveer hetzelfde effect in het logo dat ik wil bereiken. (de schaduw)
 • IE ondersteund geen transparante png's, volgens mij ook geen alphatransparancy [nodig voor die schaduw].
 • :-? Maar de genoemde mijnkopthee site heeft datzelfde effect wel wanneer ik hem met IE bekijk (Zelfs op mijn werk met IE 5.0)
 • Verdomd, je hebt gelijk, I stand corrected.
 • echt transparant is dat plaatje nu ook weer niet hoor, ze hebben hier een opmaaktruukje gebruikt denk ik

  [img:cbb2ab0992]http://www.mijnkopthee.nl/pics_v5/mijnkopthee.png[/img:cbb2ab0992]
 • maar probeer eens te kiezen voor "save for web" en dan bij settings PNG-8 128 dithered, daar heb je wel de keuze voor transparant. zo kun je zelfs niet transparante objecten transparant maken door de kleur te kiezen die transparant moet zijn en dan op het "maps selected colors to transparent te klikken". dat geheeel terzijde trouwens
 • die afbeelding is zo transparant als wat! d.m.v. layers wordt hij deels over de tekst geplaats, mooi effect …


  obi
 • IE ondersteunt inderdaad geen PNG transparantie, maar je kunt het wel faken. Deze site legt uit hoe dat moet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.