Vraag & Antwoord

Grafisch

Cartoon / model suggesties ?

Anoniem
Hent
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zou graag wat meer met mijn computer willen doen op het grafische vlak.
  Ik heb geen pen of andere hulpmiddelen, maar wel een scanner.
  Ik weet hoe ik mijn getekende (gewoon op papier) cartoons kan inscannen.

  Nu wou ik echter wel stripjes digitaal op de pc maken, dus dat je ze mooi kunt bewerken / inkleuren en effecten toepassen.
  Zijn hier handigheidjes voor ?
  Dat je bijvoorbeeld maar een keer een poppetje maakt met een skelet ofzo zodat je hem vervolgens in allerhande posities kunt zetten zonder alles opnieuw te tekenen ?
 • Ja hoor dat kan. Zo hebben ze ook bijvoorbeeld Toystory en Monsters Inc. gemaakt. Maar zoals je begrijpt moet je daar flink wat kennis voor in huis hebben van een programma als 3D studio of Maya. Als je dat niet hebt weet ik helaas geen andere manier.

  Succes
 • Je wilt strips maken? of 3D tekenen. Er zit namelijk een mega verschil tussen deze 2.

  Als je strips gaat tekenen doe het gewoon zwart wit, en kleur ze dan met photoshop of paintshop in. een ander goed programma is altimate paint FX. Scan zwart wit in, zet om naar RGB en kleur alles in met effecten.

 • [quote:cc9dfdb2fa="robindeurloo"]Ja hoor dat kan. Zo hebben ze ook bijvoorbeeld Toystory en Monsters Inc. gemaakt. Maar zoals je begrijpt moet je daar flink wat kennis voor in huis hebben van een programma als 3D studio of Maya. Als je dat niet hebt weet ik helaas geen andere manier.

  Succes[/quote:cc9dfdb2fa]

  Wat dacht je van Poser?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.