Vraag & Antwoord

Grafisch

Formaat wijzigen

Anoniem
Peter Vooges
4 antwoorden
  • Ik zit met het probleem dat ik het formaat van JPG files (één laag) met allerlei programma 's (Paint Shop Pro 7, Irfanview) kan verkleinen, maar als ik die bestanden dan vervolgens in PSP 7 weer open en afdruk, het over de gehele pagina breedte wordt afgedrukt.
    Het afdruk bestand wordt dus aangepast aan de pagina breedte.
    Als ik vervolgens kijk bij PSP onder Afbeelding - Formaat wijzigen, staat de optie Ware grootte - Afdruk grootte keurig aangevinkt en de maten goed ingesteld en toch wordt het groter dan gewenst afgedrukt (ook afdruk voorbeeld is te groot trouwens). Is er een instelling die ik over het hoofd zie ?
  • In paint shop pro 6 staat er bij page setup nog de optie Fit to Page die je kan aanvinken. Ik weet niet of deze optie ook in 7 is, maar die moet in iedergeval UIT staan. Misschien is dat het, anders weet ik het ook niet.

    Groeten, Wouter
  • Klinkr logisch. Ik heb de NL versie. Staat dat onder File -Preferences en zo ja, bij welk tabblad moet ik dan kijken ?
  • Nee, bij mij staat dat niet onder File preferences, maar bij file en dan page setup. Maar ik heb versie 6 en engelstalige versie… Let wel op, deze optie wordt pas zichtbaar als er een tekening geopend is!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.