Vraag & Antwoord

Grafisch

Hoe vervang ik een lettertype in Acrobat?

Anoniem
mike leroi
1 antwoord
  • Ik heb een artikel in pdf-formaat dat ik wil verzenden, daarvoor echter is het veel te groot. Het is nu 1,5 Mb en het moet naar maximaal 125 Kb.

    De meest voor de hand liggende manier om dit te doen is volgens mij om het embedded lettertype (Frutiger) te vervangen door Arial, dit niet te embedden en vervolgens met Distiller opnieuw "printen" met een veel lagere resolutie (maakt voor de plaatjes niet zoveel uit, zijn bijna alleen maar grafieken).

    Het probleem is alleen dat ik het in acrobat niet voor elkaar krijg om het lettertype te veranderen. Het veranderen op zich lukt wel maar dan alleen regel voor regel (vier pagina's, drie kolommen per pagina, 10pt, dus je begrijpt dat ik daar geen zin in heb). Anyway, met zo'n duur programma als Acrobat zou je toch zeggen dat het veranderen van het lettertype een eitje zou moeten zijn.

    Voor alle duidelijkheid: Frutiger heb ik dus niet op mn pc staan (het artikel is door iemand anders ge-layout, met wie ik niet in contact kan treden om hem nog eens te compileren voor me) en als ik nu opnieuw "print" met Distiller krijg ik de foutmelding dat ik onleesbare tekens krijg omdat het gewenste font (Frutiger) niet aangeroepen kan worden, met als gevolg de onleesbare tekens.

    Wie o wie helpt mij???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.