Vraag & Antwoord

Grafisch

rasteren foto's voor krantenfoto's

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Probleempje… In een clubblad wil ik de kwaliteit van de foto's verbeteren. Vaak worden ze in kleur in hoge resolutie geleverd. Ik wil ze in normale resolutie gerasterd in zwart/wit kunnen afdrukken zodat je zoiets krijgt als in krantenfoto's.
  Het omzetten naar zwart/wit met grijstinten lukt nog wel, maar hoe krijg ik softwarematig het rasterpatroon eroverheen. In normale programma's zoals Paint Shop Pro zit zoveel in dat ik de weg kwijt raakt.
  Wie weet wat meer hierover te vertellen?
 • Welke methode gebruik je om het op papier te zetten? En hoezo ziet het er slecht uit dan? Kun je eventueel laten zien hoe het eruit ziet (link)?
 • Bij mijn weten zit die functie standaard in photoshop. Te lang geleden om precies te kunnen vertellen waar ie zit, maar hij zit erin.
 • :o
  Daar ben ik ook benieuwd naar.
  Heb Paintshop en Photo-shop.
  :P

  Drifter
 • Het rasteren van foto's gebeurt in een belichter, met behulp van een rip. :o
  Zoals je zelf al aangeeft je kan de foto wel omzetten naar grijswaarden. Wat je misschien wel kan doen is zelf een soort raster maken, en dit als een tweede laag er over aan brengen. Wat het gebruik van programma's betreft, hiervoor kan je beter Adobe Photoshop gebruiken. :lol:
 • Afbeelding > modus > grayscale dan, afbeelding > modus > bitmap dan krijg je een menu waarin je rasters kunt instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.